Skip to main content

Αταμάν: «Πρέπει να δείξουμε μαχητικότητα, έχουμε πολλούς παίκτες με προσωπικότητα, ποιότητα και εμπειρία»

Δηλώσεις για τον 3ο αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι στο Βελιγράδι για τα playoffs της Euroleague έκανε ο Εργκίν Αταμάν, με τον προπονητή των πράσινων να σημειώνει πως η ομάδα του έχει παίκτες με προσωπικότητα. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τούρκου τεχνικού:

«Είμαστε στα playoffs, η σειρά είναι στο 1-1. Για να πάμε στο Final Four πρέπει να κερδίσουμε ακόμη δύο αγώνες. Φυσικά θα είναι δύσκολο και για τις δύο ομάδες. Η Μακάμπι είναι καλή ομάδα, το έδειξε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια. Από την πλευρά μας πρέπει να δείξουμε μαχητικότητα και καλή εικόνα».

Για τις προσαρμογές που μπορεί να υπάρξουν

«Μετά από το Game 1 είδαμε τα λάθη μας, τα αναλύσαμε. Παίξαμε με περισσότερη προσοχή, ειδικά στην επίθεση. Η Μακάμπι έπαιξε πολύ στο transition και τον αιφνιδιασμό.

Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Επίσης κάναμε πολλά λάθη στην άμυνα, κάτι που βελτιώσαμε στο Game 2. Φυσικά, τα ριμπάουντ είναι ένα θέμα. Η Μακάμπι είναι η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης ως τώρα στο επιθετικό ριμπάουντ. Πιέζουμε κι εμείς όμως στο ίδιο.

Θα πάμε βήμα - βήμα. Πρώτο μέλημα είναι να κερδίσουμε τον πρώτο αγώνα, την Τρίτη. Δεν έχει σημασία αν θα χάσουμε ή θα κερδίσουμε. Στο τέλος χρειάζεσαι τρεις νίκες για να πας στο Final Four.

Πιστεύω πως έχουμε πολλούς παίκτες με προσωπικότητα, με σπουδαία ποιότητα και εμπειρία. Η πραγματικότητα όμως είναι πως το ίδιο ισχύει επίσης για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Όπως ο Λορέντζο Μπράουν, ο Γουέιντ Μπάλντουιν, ο Τζος Νίμπο».

Για τον Χουάντσο: 

«Δεν θα παίξει σε αυτούς τους δύο αγώνες».

Για τον Μπάλντουιν: 

«Ο Μπάλντουιν είναι ένας πολύ καλός παίκτης, ένας από τους καλύτερους σκόρερ της διοργάνωσης. Θα δούμε πώς θα είναι, αν θα παίξει ή όχι. Αν απουσιάζει, υπάρχουν άλλοι για να βγουν μπροστά όπως ο Ταμίρ Μπλατ και ο Τζον Ντιμπαρτολομέο ή ο Αντόνιους Κλίβελαντ. Φυσικά αν παίξει ο Γουέιντ Μπάλντουιν θα προσαρμόσουμε ανάλογα την στρατηγική μας».