Skip to main content

Πετρούσεβ: «Είμαι πολύ χαρούμενος στον Ολυμπιακό, επέστρεψα στην Ευρώπη για να παίξω και να βελτιωθώ»

Για την απόφαση του να αφήσει το ΝΒΑ και να επιστρέψει στην Ευρώπη για χάρη του Ολυμπιακού, μίλησε στο «meridiansport.rs» ο Φιλίπ Πετρούσεβ.

Ο Σέρβος φόργουορντ / σέντερ έπλεξε το εγκώμιο των «ερυθρόλευκων», δηλώνοντας δικαιωμένος για την επιλογή του.

Αναλυτικά:

«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος στον Ολυμπιακό. Δεν μπορώ πω ούτε μία άσχημη λέξη για την Αθήνα. Θυμίζει λίγο Σερβία, αλλά όταν έχεις κοντά σου τη θάλασσα και τον ήλιο, όλα είναι πιο θετικά αμέσως. Είναι ωραία να παίζεις στην Ελλάδα. Όσον αφορά στο μπάσκετ, χρειάστηκα λίγο χρόνο για να βρω ρυθμό και τη φόρμα μου. Τον τελευταίο μήνα και πριν τον τραυματισμό μου βρήκα ρυθμό με την ομάδα. Ήμουν σε καλή κατάσταση και μετά ήρθε ο τραυματισμός».

Για τη μετακίνησή του στο ΝΒΑ: «Είχα συμφωνήσει να πάω στο ΝΒΑ, πριν υπογράψω στον Ερυθρό Αστέρα. Φυσικά, αυτό επιβεβαιώθηκε όταν έπαιξα εκεί. Πίστευα ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να πάω ΝΒΑ, καθώς αναζητά νεαρούς παίκτες για να τους εξελίξει και να τους πάει στο υψηλότερο επίπεδο. Όμως, δυστυχώς το συμβόλαιό μου δεν ήταν και το καλύτερο. Όταν δεν έχεις εγγυημένο συμβόλαιο, υπάρχουν πολλές επιλογές… Όταν αποφάσισε να φύγει ο Χάρντεν από τους Σίξερς, τότε έγινε η ανταλλαγή. Οπότε όταν έχεις τέτοιο συμβόλαιο, είναι το πιο εύκολο να αποχωρήσεις. Ήταν δύσκολα εκεί, γιατί ο καλύτερός τους παίκτης αγωνίζεται στη θέση μου. Είναι πιο δύσκολο όταν αλλάζεις ομάδα στα μισά της σεζόν και είσαι καινούριος στη λίγκα. Μετά την ανταλλαγή, με κάλεσαν οι προπονητές των Σίξερς και μου είπαν ότι δεν περίμεναν να φύγω από την ομάδα. Αυτό είναι το ΝΒΑ…».

Για το αν θα ήθελε να επιστρέψει στο ΝΒΑ: «Υπάρχει ακόμη η επιθυμία, αλλά όχι όπως νωρίτερα. Στο ΝΒΑ χρειάζεσαι τύχη, καθώς υπάρχουν διάφορες παράμετροι. Ήθελα πολύ να παίξω και να βελτιωθώ και αυτός ήταν ο λόγος που επέστρεψα στην Ευρώπη».

Για τον λόγο που ο Ερυθρός Αστέρας δεν έκανε το κάτι παραπάνω στην Ευρωλίγκα, τη σεζόν 2022/23: «Μας έκανε μεγάλο κακό που δεν είχε δικαίωμα να αγωνιστεί ο Καμπάτσο».