Skip to main content

Παναθηναϊκός: Επέστρεψε στα Play Offs μετά το 2019

Η νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Μακάμπι… κλείδωσε την πρώτη εξάδα της βαθμολογίας και τις ομάδες που εξασφάλισαν την παρουσία τους στα Play Offs, μία αγωνιστική πριν το φινάλε.

Ανάμεσα τους και ο Παναθηναϊκός, με τους «πράσινους» να επιστρέφουν στην post season της διοργάνωσης, μετά την σεζόν 2018-19.   Εκείνη την περίοδο, οι «πράσινοι» τερμάτισαν στην 6η θέση της κανονικής περιόδου, για να αποκλειστούν στα Play Offs από την 3η Ρεάλ Μαδρίτης.

Ακολούθησαν πέντε… άγονα χρόνια για τους «πράσινους», για να φτάσουμε στην φετινή σεζόν, με τον Εργκίν Αταμάν να «χτίζει» την ομάδα που εξασφάλισε την παρουσία της στην post season, με πάρα πολλές πιθανότητες, μάλιστα, να αγωνιστεί με πλεονέκτημα έδρας στα Play Offs, στον δρόμο προς το Final Four του Βερολίνου.

Να θυμίσουμε πως εκτός του Παναθηναϊκού, την πρόκριση στα Play Offs, εδώ και αρκετές αγωνιστικές, είχε εξασφαλίσει η Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ μαζί με τους «πράσινους», τα… διαβατήρια τους για την επόμενη φάση, σφράγισαν οι Μπαρτσελόνα, Μονακό, Ολυμπιακός και Φενέρμπαχτσε.

Πλέον, το μόνο που απομένει είναι η διεξαγωγή της 33ης και τελευταίας αγωνιστικής, που θα κρίνει την τελική κατάταξη (καθώς και τις ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 7-10, ενόψει Play In) και τις διασταυρώσεις στην τελική οκτάδα.