Skip to main content

Λαρεντζάκης: «Αυτή η νίκη δείχνει ξανά την ομάδα που είμαστε»

Η άμυνα ήταν το κλειδί της σπουδαίας νίκης του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι επί της Παρτιζάν, όπως δήλωσε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, αμέσως μετά το φινάλε της αναμέτρησης, που στάθηκε και στον χαρακτήρα που έβγαλαν οι "ερυθρόλευκοι" στο παιχνίδι. 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της NOVA:

"Σήμερα παίξαμε ένα μπάσκετ που ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο η άμυνά μας ήταν αυτή που θέλουμε να δείχνουμε σε κάθε ματς. Αυτές οι νίκες δείχνουν χαρακτήρα και πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε με αυτό τον ρυθμό γιατί είναι πολύ δύσκολο.

Φάση-φάση πήγαινε το παιχνίδι, έτσι μας έλεγε και ο κόουτς. Όταν ξεκινήσαμε και παίξαμε πραγματικά άμυνα με deny σε όλες τις μπάλες θεωρώ ότι εκεί ήταν το σημείο-κλειδί και γυρίσαμε το ματς".

Για το χαμηλό σχήμα: "Νομίζω ότι ήμασταν πιο ευέλικτοι στην άμυνα. Έπρεπε όλοι μαζί να πάμε στα ριμπάουντ και πιστεύω ότι ήταν κι αυτό ένα σημείο κλειδί που γύρισε το παιχνίδι και το μομέντουμ του αγώνα.

Πάντα το μυαλό μας είναι στο επόμενο παιχνίδι. Δεν κάνουμε ποτέ σχέδια μακρινά. Τώρα υπάρχει ξεκούραση, αύριο γυρίζουμε και έχουμε ρεπό και την Κυριακή παίζουμε με τον Άρη".

Για το αν η νίκη δείχνει το ψηλό ταβάνι της ομάδας: "Δεν μου αρέσει να λέω για ταβάνια, πού μπορούμε να φτάσουμε και τι μπορεί να κάνει η ομάδα. Σίγουρα δείχνει χαρακτήρα αυτή η νίκη, είμαστε ομάδα. Το έχουμε αποδείξει πάρα πολλές φορές, ειδικά φέτος με τους τραυματισμούς που υπάρχουν. Προχωράμε όλοι μαζί ό,τι κι αν γίνεται στο παιχνίδι. Αυτή η νίκη δείχνει ξανά την ομάδα που είμαστε, που συνεχίζει τη δουλειά και κοιτάζει κάθε ματς ξεχωριστά, κάθε λεπτό ξεχωριστά".