Skip to main content

Πετρούσεβ: «Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι το πιο σημαντικό από όσα θα ακολουθήσουν» (vid)

Για την σημασία του επερχόμενου αγώνα με τον Παναθηναϊκό, αλλά και τις διαφορές ανάμεσα στα προηγούμενα «αιώνια» ντέρμπι και αυτό της Πέμπτης (14/3, 19:45) μίλησε ο Φίλιπ Πετρούσεβ, στην media day του Ολυμπιακού, ενόψει της αναμέτρησης του ΣΕΦ.

Αναλυτικά ο Σέρβος φόιργουορντ – σέντερ μίλησε:

Για το πόσο διαφορετική θα είναι η προσέγγιση στο παιχνίδι σε σχέση με τον τελικό Κυπέλλου:

«Δεν νομίζω να είναι πολύ διαφορετικό. Η μεγαλύτερη διαφορά είναι ότι θα παίξουμε μπροστά στους φιλάθλους μας και αυτό θεωρώ ότι μας δίνει ένα πλεονέκτημα. Όμως γενικότερα θα πρέπει να δούμε τι κάναμε λάθος στα προηγούμενα παιχνίδια, ιδιαίτερα να διορθώσουμε κάποια πράγματα στην επίθεση. Αυτά τα μικρά πράγματα, για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Για το αν μετά από δύο παιχνίδια κόντρα στον Παναθηναϊκό, έχει κατανοήσει τι σημαίνει αυτό το ντέρμπι:

«Ναι, σίγουρα το έχω καταλάβει. Ειδικά όταν βλέπω τι γίνεται στο παρκέ, με τους φιλάθλους στο γήπεδο και τους δρόμους. Μερικές φορές κάποιοι ενδιαφέρονται περισσότερο γι αυτά τα ντέρμπι, παρά για κάποια άλλα παιχνίδια στην Euroleague. Οπότε, ναι, ξέρω τι σημαίνει αυτό το ντέρμπι».

Για το αν αυτό το ντέρμπι κρίνει το πλεονέκτημα της έδρας ενόψει Play Offs:

«Όλα τα παιχνίδια είναι κρίσιμα για κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Το αυριανό, όμως, είναι ίσως λίγο πιο σημαντικό, γιατί αν κερδίσουμε θα είμαστε καλύτεροι στην ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό. Φυσικά θα πρέπει να κερδίσουμε και τα επόμενα, αλλά γενικά θεωρώ πως αυτό είναι το πιο σημαντικό από όσα θα ακολουθήσουν».

Για το ποιον παίκτη του Παναθηναϊκού θα… κλείδωνε στα αποδυτήρια, αν είχε την δυνατότητα:

«Δεν θα κλείδωνα κανέναν. Κάποιες φορές οι ομάδες με μικρότερο rotation παίζουν καλύτερα, οπότε δεν θα κλείδωνα κανέναν».