Skip to main content

Μπαρτζώκας για Ζαλγκίρις: «Εντελώς διαφορετική από ότι πριν 3-4 μήνες, αν δεν είσαι έτοιμος για ένα τέτοιο παιχνίδι, χάνεις» (vid)

Η αποστολή του Ολυμπιακού αναχώρησε για την Λιθουανία, ενόψει του αγώνα της Παρασκευής με την Ζαλγκίρις (1/3, 20:00), με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να μιλά για την αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα του Κάουνας το τελευταίο διάστημα.

Αναλυτικά:

«Τα τρία που παίξανε στο γήπεδο τους τελευταία κυριάρχησαν, στις νίκες επί Φενέρ, Εφές και Παναθηναϊκού. Κέρδισαν εκτός και τον Ερυθρό Αστέρα. Γενικά δείχνουν αυτή τη στιγμή ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα. Το ζητούμενο είναι ότι, μετά την διακοπή 20 ημερών της Euroleague, κανείς δεν ξέρει τι θα συναντήσει. Εγώ προσωπικά δεν ξέρω ούτε την ομάδα μας, ούτε τους αντιπάλους. Έχουν περάσει 20 ημέρες και αυτό είναι μεγάλο διάστημα για να διαμορφωθούν νέα δεδομένα.

Οι τρεις ημέρες μετά το κύπελλο ήταν πολύ σημαντικές για να ξεκουραστούμε. Η αδρεναλίνη… έτρεχε από τα αυτιά μας με τόσα πολλά παιχνίδια. Οι διεθνείς, όμως, είναι σε άλλη κατάσταση, παίξανε παιχνίδια. Άλλοι τραυματίστηκαν, εμείς χάσαμε τον Μήτρου Λονγκ και τον Λαρεντζάκη και είναι κάτι που μας πληγώνει, συν ότι λείπει και ο Γουίλιαμς - Γκος. Πιστεύουμε στην ομάδα μας, πιστεύουμε ότι βελτιωνόμαστε. Είμαστε σε μία περίοδο που έχουμε παίξει καλά παιχνίδια. Επαναλαμβάνω, η Ζαλγκίρις είναι μία πολύ ισχυρή ομάδα αυτή τη στιγμή, με στόχο να μπει στα Play In. Είναι τελείως διαφορετική από ότι ήταν πριν 3-4 μήνες και κανείς δεν περιμένει από εμάς ένα εύκολο παιχνίδι.

Ο Τρινκιέρι έχει διαφοροποιήσει λίγο το rotation, ποιος παίζει στο «5», ποιος παίζει στο «4». Είναι πολύ επιθετικοί πάνω στην μπάλα, ιδίως στο γήπεδο τους, παίζουν με μεγάλο Physicality. Αν δείτε λίγο τα τρία παιχνίδια που κέρδισαν στο γήπεδο τους, οι αντίπαλοι δεν μάτσαραν ποτέ την επιθετικότητα και τις επαφές. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ένα τέτοιο είδους παιχνίδι. Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν είσαι έτοιμος, χάνεις».