Skip to main content

Αστρονομική πρόταση του Ντουμπάι για την διεξαγωγή των επόμενων Final Four της Euroleague

Το Δ.Σ της Euroleague συνεδρίασε την Δευτέρα (26/2), με ισπανικό δημοσίευμα να αποκαλύπτει την… αστρονομική πρόταση που έπεσε στο τραπέζι, από το Άμπου Ντάμπι, ώστε να φιλοξενήσει τα επόμενα τρία Final Four της διοργάνωσης.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «encestando», η πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ρίχνει στο τραπέζι το συνολικό ποσό των 75 εκ ευρώ (25 ανά έτος), για να διοργανώσει στην «Etihad Arena» τα Final Four του 2025, του 2026 και του 2027 και πλέον οι ομάδες – μέτοχοι καλούνται να πάρουν μια απόφαση ιστορική.

Και αυτό γιατί, αν η πρόταση του Άμπου Ντάμπι γίνει αποδεκτή, τότε η τελική φάση της διοργάνωσης θα αλλάξει ήπειρο για την επόμενη τριετία, γεμίζοντας, όμως τα ταμεία, με ένα ποσό… εκτός λογικής!

Να σημειωθεί πως στο Δ.Σ της Δευτέρας δεν λήφθηκε κάποια απόφαση, κάτι που ίσως συμβεί στην Γ.Σ της 13ης Μαρτίου, όπου, εκτός από την πρόταση των Αράβων για τα Final Four, αναμένεται να συζητηθεί και το ενδεχόμενο συμμετοχής ομάδας του Ντουμπάι στις διοργανώσεις της Euroleague από την σεζόν 2025-26, αρχικά μέσω του Eurocup.