Skip to main content

«Η Euroleague ψηφίζει την είσοδο της ομάδας του Ντουμπάι με αρχική συμμετοχή στο Eurocup»

Σύμφωνα με  ισπανικό δημοσίευμα ,η Euroleague ετοιμάζεται να δεχθεί την είσοδο της ομάδας από το Ντουμπάι στις διοργανώσεις τις. Προτείνει 7ετές συμβόλαιο και η ομάδα να περάσει πρώτα από την διοργάνωση του Eurocup.

Σύμφωνα με την ισπανική ιστοσελίδα "encestando" , η ομάδα από το Ντουμπάι θα ενταχθεί πρώτα  στην διοργάνωση του Eurocup αρχή γενομέμης από την επόμενη σεζόν.

Οι 13 ομάδες-μέτοχοι στην Euroleague θα συζητήσουν στην συνάντησή τους την Δευτέρα 26/02 την ένταξή της ομάδας από το Ντουμπάι στη  διοργάνωση και το θέμα που θα τεθεί υπό ψήφιση είναι αν θα δοθεί 7ετές συμβόλαιο στην ομάδα που θα δημιουργηθεί, η οποιά θα περάσει πρώτα από το Eurocup.

Σύμφωνα με τα ισπανικό δημοσίευμα  , η πρόταση είναι 7ετές συμβόλαιο στην ομάδα του Ντουμπάι από το 2024/2025 με την πρώτη σεζόν να συμμετέχει στο Eurocup. Από την σεζόν 2025/2026 και για τις επόμενες έξι σεζόν  θα μπορεί να συμμετέχει στην Euroleague , ανεξάρτητα αν έχει κατακτήσει το Eurocup.

Ο λόγος τώρα περνάει στην ABA League η οποία καλείται το Μάρτιο να ψηφίσει την ένταξη της ομάδας του Ντουμπάι στην διοργάνωσή της , ώστε να ισχύσουν τα σχέδια της Euroleague.