Skip to main content

Σάβιτς: «Τα two-way συμβόλαια του NBA μας σκοτώνουν»

Ο αθλητικός διευθυντής της Παρτιζάν, Ζόραν Σάβιτς, έκανε δηλώσεις κατά τις οποίες αναφερόμενος στα «two - way» συμβόλαια του NBA σημείωσε χαρακτηριστικά πως είναι εκείνα που... «σκοτώνουν» τη Euroleague, ενώ τέλος, αναφρερόμενος στο μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδα του είπε ότι δεν κοιτάζουν κάποιον αθλητή αυτή τη στιγμή. 

Αναλυτικά τα όσα είπε το στέλεχος της σερβικής ομάδας:

«Έχουμε 15 παίκτες. Δεν θα πάρουμε κάποιον άλλο. Πέρσι ήμασταν τυχεροί, είχαμε 13 παίκτες στην ομάδα και δεν αντιμετωπίσαμε σοβαρούς τραυματισμούς στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Φέτος έχουμε 15 και να είμαστε υγιείς θα είμαστε καλυμμένοι σε κάθε θέση.

Αν το NBA επεκταθεί και προσθέσει δύο ακόμα ομάδες, αυτές θα πάρουν ένα μπάτζετ ύψους 250.000.000 δολαρίων για να χτίσουν τα ρόστερ τους. Αυτό θα είναι πρόβλημα για την Ευρώπη. Οι τιμές των παικτών θα ανέβουν. Τα two-way συμβόλαια μας σκοτώνουν, γιατί το 90% των παικτών δεν έρχεται στην Ευρώπη. Παράλληλα, έχουν πρόβλημα και το NCAA, γιατί εκεί οι αθλητές μπορούν να υπογράψουν μία χορηγική συμφωνία και να βγάζουν 400 - 500 χιλιάδες δολάρι το χρόνο στα 18 και στα 19 τους. Έχουμε πολλά προβλήματα και ακόμα κι αν αυξηθούν οι ομάδες στην EuroLeague, τα πράγματα δεν θα γίνουν καλύτερα.

Σε αυτή την αγορά όλοι στοχεύουμε στους ίδιους παίκτες. Οι πόιντ γκαρντ και τα πεντάρια είναι οι πιο ακριβοί παίκτες. Κάποιες φορές ξέρεις ότι θα πληρώσεις ένα ποσό που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική αξία του παίκτη. Νομίζετε ότι θα είναι καλύτερα τα πράγματα όταν μπει το Ντουμπάι, το Παρίσι, το Λονδίνο; Θα είναι ακόμα χειρότερα».