Skip to main content

Aντίθετη άποψη Mπάνκι-Τζέιμς για το επιβαρυμένο φορμάτ αγώνων

Σε δηλώσεις του ο Λούκα Μπάνκι αναφέρεται στο φορτωμένο πρόγραμμα αγώνων αναφέροντας πως θέτει σε κίνδυνο του παίκτες , με τον Μάικ Τζέιμς να διαφωνεί με τον Ιταλό κόουτς.

Στις δηλώσεις του ο Λουκα Μπάνκι προβληματίζεται σχετικά με τους πολλούς και συνεχόμενους αγώνες υποστηρίζοντας πως αυτό "σκοτώνει" τους παίκτες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Μεγάλωσα με κριτήρια που σχετίζονταν με την προετοιμασία, την αποκατάσταση, την ξεκούραση και τη διαχείριση της φυσικής κατάστασης με βάση τις περιόδους αγωνιστικής αιχμής. Αυτό το πρόγραμμα αγώνων “σκοτώνει” το παιχνίδι και θέτει σε κίνδυνο την υγεία των παικτών. Όπως συνέβη πριν με τον Μίκυ, ο οποίος υπέφερε από αρκετά σημαντικούς τραυματισμούς. Δεν μπορούμε να σηκώνουμε τους παίκτες και να τους πετάμε στο γήπεδο. Πρέπει να επιστρέψουν σε έναν ρυθμό που μόνο η προπόνηση μπορεί να προσφέρει για να ανακτήσει ο αθλητής την αυτοπεποίθησή του. Μερικές φορές νομίζω ότι ζητάμε πάρα πολλά, ξεκινώντας από το πρόγραμμα αγώνων που ακολουθούν. Ολο αυτό γίνεται ολοένα και περισσότερο αφορμή για προβληματισμό, δεν ξέρω πόση προθυμία υπάρχει να ακουστεί αυτός ο προβληματισμός, αλλά η ασφάλεια και η υγεία των παικτών πρέπει να μπουν σε προτεραιότητα».

 

Με την άποψη του Μπάνκι έρχεται σε αντίθεση ο Μάικ Τζέιμς σύμφωνα με ένα tweet που έκανε υποστηρίζοντας πως ένας αθλητής αν φτιάξει το σώμα του μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτό.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Μάικ Τζέιμς:

"'Αγαπώ τον κόουτς Μπάνκι, αλλά πρέπει να διαφωνήσω. Προετοιμάζεις το σώμα σου στην offseason και το ενισχύεις κατά τη διάρκεια της σεζόν για να βγάλεις τη σεζόν. Δουλεύεις και το σώμα σου θα ανταποκριθεί. Προφανώς υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις για αυτό, αλλά είναι λιγότερες. Οι παίκτες πρέπει να βάλουν δουλειά"