Skip to main content

Ναν: «Η Παρτίζαν ήρθε σε επαφή μαζί μου αρκετές φορές το καλοκαίρι»

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Παρτιζάν και ο Κέντρικ Ναν σε δηλώσεις του αποκάλυψε ότι υπήρξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τη σερβική ομάδα προκειμένου να τον αποκτήσει. 

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Αμερικανός γκαρντ:

Για το ενδιαφέρον της Παρτίζαν προς εκείνον:

«Φήμες; Δεν ήταν φήμες, ήταν η αλήθεια. Η Παρτιζάν ήρθε σε επαφή μαζί μου αρκετές φορές το καλοκαίρι. Ακόμη και ένας προπονητής μου στο Μαϊάμι είπε ότι πρέπει να πάω στην Παρτιζάν, ότι είναι ένα εξαιρετικό περιβάλλον για μένα. Είναι κοντά σε κάποιον από τον σύλλογο, δεν μπορώ να θυμηθώ ποιον, αλλά στάθηκε πραγματικά υπέρ της Παρτιζάν. Αποφάσισα διαφορετικά και αυτό είναι. Είμαι χαρούμενος εδώ που βρίσκομαι

Έπρεπε να κοιτάξω όλες τις πτυχές. Έκρινα ότι ο Παναθηναϊκός ήταν η καλύτερη επιλογή για μένα, κυρίως λόγω του στυλ παιχνιδιού, ο κόουτς Αταμάν δίνει μεγάλη ελευθερία στους παίκτες. Δεν ήθελα να πάω σε έναν σύλλογο που Έχει ήδη παίκτες που μοιάζουν με εμένα, πιο συγκεκριμένα με τα χαρακτηριστικά μου. Στον Παναθηναϊκό η κατάσταση στην ενδεκάδα είναι τέτοια που έκρινα ότι μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο. Ήθελα να ξεχωρίσω αμέσως

Δεν είμαι εδώ πολύ, μόλις ένα μήνα, αλλά κατάλαβα ως ένα βαθμό τον ρόλο μου, που είναι να είμαι επιθετικός και στην επίθεση και στην άμυνα. Να δημιουργώ καταστάσεις στο γήπεδο που φέρνουν θετικά πράγματα για μένα και πάνω απ' όλα για τους συμπαίκτες μου. Πρέπει να πω ότι τα καταφέρνω προς το παρόν, όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο»

Για το ότι δεν βρήκε ομάδα στο NBA: 

«Ήταν δύσκολο να κόψω και να αποφασίσω να φύγω από τις Ηνωμένες Πολιτείες και να βρω μια θέση στην Ευρώπη. Από την άλλη, γνώριζα την κατάσταση, ρεαλιστικός. Δεν είχα συμβόλαιο στο ΝΒΑ, ήλπιζα να βρω ομάδα στο ΝΒΑ, υπήρξαν συζητήσεις, ενδείξεις, αλλά δεν έγινε τίποτα συγκεκριμένο, οπότε στο τέλος πήρα μια απόφαση που νομίζω ότι είναι η καλύτερη για μένα, σκεφτόμουν ότι δεν θέλω να αφήσω τον εαυτό μου να μην παίξει, έπαθα έναν άσχημο τραυματισμό δύο πριν από χρόνια που με έβαλε σε ένα διάλειμμα, δεν θέλω να κάνω ένα διάλειμμα τώρα όταν είμαι υγιής και όταν ξέρω ότι μπορώ να βοηθήσω. Αν περίμενα τώρα πάση θυσία για οποιοδήποτε συμβόλαιο στο ΝΒΑ, Δεν νομίζω ότι θα με βοηθούσε μακροπρόθεσμα. Πρέπει να παίξω.

Ήμουν πολύ τυχερός στην καριέρα μου που έπαιξα μπάσκετ στο Λος Άντζελες, στο Μαϊάμι και στην Ουάσιγκτον. Τρεις από τις καλύτερες πόλεις του ΝΒΑ. Τώρα είμαι στην Ευρώπη... Είναι μεγάλη αλλαγή, μπορώ να το πω αυτό. Δεν είναι εύκολο, αλλά για τον λόγο ότι χωρίζω για πρώτη φορά από την οικογένειά μου. Είναι πραγματικά δύσκολο για μένα, αλλά θεωρώ τον εαυτό μου άτομο που είναι έτοιμο να ξεπεράσει όλες τις καταστάσεις, μου αρέσουν οι προκλήσεις και βλέπω την όλη εμπειρία ως πρόκληση. Ήταν η Ημέρα των Ευχαριστιών, ήταν πολύ δύσκολο που οι πιο κοντινοί μου άνθρωποι δεν είναι μαζί μου, αλλά νιώθω την υποστήριξή τους. Ήμουν έτοιμος για αυτό, είμαι συγκεντρωμένος στον στόχο, θέλω να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει και είμαι χαρούμενος που είμαι μέλος του συλλόγου».

Για το ευρωπαϊκό μπάσκετ: 

«Είναι πολύ διαφορετικό. Σίγουρα δεν είναι το ίδιο με το ΝΒΑ. Παίζεται μπάσκετ υψηλής ποιότητας, ο ανταγωνισμός είναι έντονος από εβδομάδα σε εβδομάδα. Αυτό είναι κάτι που γίνεται αμέσως αντιληπτό. Υπάρχει μεγάλος αριθμός ποιοτικών παικτών, δυνατές ομάδες. Πρέπει να ομολογήσω ότι εξακολουθώ να συνηθίζω σε όλα, αλλά αποδέχτηκα αυτή την πρόκληση και το απολαμβάνω

Δεν ήξερα πολλά για το μπάσκετ στην Ευρώπη πριν έρθω. Ήμουν κάπως έκπληκτος από το πόσο ανταγωνιστικό είναι το πρωτάθλημα κάθε εβδομάδα. Το στυλ είναι κάπως διαφορετικό από αυτό που έχω συνηθίσει. Μου έγινε αμέσως σαφές ότι τα πλεονεκτήματα που έχει ένας παίκτης μπάλας στο ΝΒΑ είναι σχεδόν ανύπαρκτα εδώ. Επιπλέον, η γραμμή των τριών πόντων είναι πιο κοντά, γεγονός που μειώνει αμέσως το πάτωμα, πράγμα που σημαίνει ότι οι άμυνες μπορούν να στηθούν πιο εύκολα, υπάρχει πάντα ένας γκαρντ κοντά σας. Κάποιος θα πίστευε ότι είναι πιο εύκολο να πετύχεις τρίποντα στην Ευρώπη επειδή η γραμμή είναι πιο κοντά, αλλά στην πραγματικότητα είναι ακριβώς το αντίθετο. Δεν υπάρχει χώρος όπως στο ΝΒΑ, η μπάλα πρέπει πάντα να κινείται».

Για τους παίκτες που έρχονται από το NBA: 

«Μεγάλη υπόθεση για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Από τη στιγμή που έρχονται τέτοια ονόματα, είναι απόδειξη ποιότητας. Πολλοί στην Αμερική δεν είχαν συνειδητοποιήσει τι είναι η ποιότητα στην Ευρώπη. Όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι όσο περνάει ο καιρός δεν φοβούνται να έρθουν στην Ευρώπη, να ζήσουν κάτι νέο. Για να γνωρίσετε νέους πολιτισμούς, πηγαίνετε από χώρα σε χώρα κάθε εβδομάδα, παίξτε πολύ καλό μπάσκετ... Για μένα, αυτό είναι πολύ ωραίο».