Skip to main content

Βενέτσια για μεταγραφή Καμπόκλο στην Παρτιζάν: «Άδικη και εσφαλμένη απόφαση της FIBA»

Θέση πάνω στην μεταγραφή του Μπρούνο Καμπόκλο στην Παρτιζάν, πήρε η Βενέτσια, με τους Ιταλούς, με ανακοίνωση τους, να κάνουν λόγο για άδικη και εσφαλμένη απόφαση της FIBA.

Αναλυτικά:

"Η Βενέτσια σημειώνει την άδικη και εσφαλμένη απόφαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (FIBA) να εκδώσει την άδεια στον παίκτη Μπρούνο Καμπόκλο, κατόπιν αιτήματος της Παρτίζαν.

Η έκδοση της προαναφερθείσας εξουσιοδότησης, στη βάση μιας πολύ σοβαρής παράβασης που διέπραξε ο αθλητής, με πρόδηλη κακή πίστη και με την υπαίτια συνεργασία του ατζέντη και του νέου του κλαμπ είναι εντελώς απαράδεκτη και θα αμφισβητείται από τον Βενέτσια σε κάθε όργανο και με κάθε διαθέσιμο μέσο, ξεκινώντας από την προσφυγή στην Επιτροπή Εφέσεων της FIBA.

Δεν είναι ανεκτό σε ένα λειτουργικό και αλληλεξαρτώμενο σύστημα όπως αυτό του ευρωπαϊκού μπάσκετ ένας σύλλογος να εκμεταλλεύεται την απόδοση ενός παίκτη που συνδέεται με συμβόλαιο με έναν πιθανό αντίπαλο.

Και το περίεργο πρόσωπο παικτών και παραγόντων που αδιαφορούν όχι μόνο για τα συμβόλαια, αλλά και για τον αθλητικό προγραμματισμό, τις επενδύσεις και την ανταγωνιστικότητα των ομάδων δεν είναι ανεκτή.

Για το λόγο αυτό, η Βενέτσια είναι απολύτως αποφασισμένη να συνεχίσει τη νομική της μάχη εναντίον όλων όσων εμπλέκονται σε αυτό το θέμα και σε όλους τους πιθανούς χώρους.

Επειδή είναι δυστυχώς σαφές ότι ο σεβασμός των κωδίκων συμπεριφοράς που εγκρίνονται από την ίδια τη FIBA και οι βασικές αθλητικές αξίες που πρέπει να μοιράζονται όλοι δεν μπορούν να επαφίενται την ατομική συνείδηση όσων εργάζονται, με οποιαδήποτε ιδιότητα, στο άθλημά μας".