Skip to main content

Στεφάνου σε σέρβικο Μέσο για Σφαιρόπουλο: «Ξέρει να παίρνει το μάξιμουμ από το υλικό που έχει στα χέρια του»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είναι ο νέος προπονητής του Ερυθρού Αστέρα, με τον Μιχάλη Στεφάνου να μιλά σε Μέσο της Σερβίας για την νέα σελίδα του άλλοτε τεχνικού του Ολυμπιακού.

Συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Στεφάνου μίλησε στο “meridiansport» για τον νέο τεχνικό των «ερυθρόλευκων» και την επιλογή που έκανε για να συνεχίσει την καριέρα του στο Βελιγράδι, ενώ τον χαρακτήρισε γεννημένο νικητή και τον ιδανικό για να μεταμορφώσει προς το καλύτερο το υλικό που έχει στα χέρια του.

Αναλυτικά:

«Είχα νέα του πρόσφατα. Ήταν ξεκάθαρο πως ένιωθε έτοιμος να επιστρέψει. Ξεκουράστηκε πνευματικά, ενώ το προηγούμενο διάστημα ταξίδεψε πολύ και έβλεπε μπάσκετ καθημερινά. Είχε επαφές με αρκετές ομάδες και πιστεύω πως επέλεξε τον Ερυθρό Αστέρα γιατί θεωρεί πως μπορεί να κάνει κάτι σημαντικό με την συγκεκριμένη ομάδα. Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους προπονητές  της Ευρώπης, ο οποίος μπορεί να πάρει το μάξιμουμ από το υλικό που έχει στα χέρια του. Δεν ακολουθεί πάντα μια συγκεκριμένη φιλοσοφία, αλλά δουλεύει με τα υλικά που έχει στα χέρια του και προσπαθεί πάντα για το καλύτερο. Είναι πολύ οργανωτικός, δουλευταράς και προσαρμόζεται εύκολα σε οποιαδήποτε κατάσταση. Είναι γεννημένος νικητής. Δεν έχει έναν και μοναδικό συγκεκριμένο τρόπο όπως ο Αταμάν ή ο Λάσο. Αν και έχει χαρακτηριστεί αμυντικογενής προπονητής, προσέχει αρκετά και την επίθεση, του αρέσουν οι επιθετικοί παίκτες.

Ο Σφαιρόπουλος αρέσκεται να δουλεύει με παίκτες της χώρας στην οποία εργάζεται και να τους δίνει σημαντικούς ρόλους. Πάντα, όμως, είχε καλές σχέσεις με τα αστέρια της εκάστοτε ομάδας του, όπως ο Σπανούλης και ο Γουίλμπεκιν. Του αρέσει να κρατά τις ισορροπίες.

Βρέθηκε κοντά στην Εφές, οι δύο πλευρές είχαν σχεδόν συμφωνήσει, όμως ο λόγος που η συμφωνία χάλασε, θεωρώ πως ήταν ο… Ιτούδης! Δεν ήθελαν δύο Έλληνες προπονητές στις κορυφαίες ομάδες της Τουρκίας, με αποτέλεσμα να στραφούν σε έναν γηγενή προπονητή. Όσον αφορά την ΤΣΣΚΑ, ήταν μία επιλογή, όμως θεωρώ πως ήθελε να επιστρέψει στην Euroleague. Υπήρξαν επαφές με την Μπασκόνια και την Μπαρτσελόνα. Παρά το γεγονός πως είχε ξεκινήσει μαθήματα ισπανικών οι ομάδες έχουν μία συγκεκριμένη μπασκετική κουλτούρα και δεν αποδέχονται εύκολα προπονητές που δεν γνωρίζουν την γλώσσα.

Ο Σφαιρόπουλος είναι ένας ευθύς άνθρωπος, απίστευτα ειλικρινής και πάντα σου λέει αυτό που πιστεύει. Ποτέ δεν μιλά πίσω από την πλάτη σου και δίνει πάντα τα εύσημα σε όσους τα αξίζουν. Είναι ένας αληθινός μαχητής και δεν φοβάται την πίεση, κάτι πολύ σημαντικό στην περίπτωση του Ερυθρού Αστέρα. Δύσκολα να χάσει τον έλεγχο. Είναι αποφασισμένος να τελειώνει την δουλειά του και θα φέρει μια αντίστοιχη νοοτροπία στην ομάδα».