Skip to main content

Τονούτ: «Χαρούμενος που είμαι μέλος της Αρμάνι, το πρωτάθλημα ανήκει σε όλους»

Για την παρουσία του στην Αρμάνι ΜΙλάνο, αλλά και τη σεζόν της ομάδας που κατέληξε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος μίλησε σε ιταλικό ΜΜΕ ο Στέφανο Τονούτ, με τον 30χρονο παίκτη να τονίζει ότι είναι χαρούμενος στους κόκκινους παρά τα λίγα λεπτά συμμετοχής που κατέγραψε. 

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ιταλός αθλητής στο «Il Piccolo»:

Για την πρώτη χρονιά του στην Αρμάνι:

«Τίποτα δεν θεωρείται ποτέ δεδομένο, το να επαναλαμβάνεις τον εαυτό σου είναι εξαιρετικά δύσκολο. Το γκρουπ ήταν καλό πέρυσι, το έκαναν ξανά και είμαι χαρούμενος που είμαι μέρος του».

Για το πως κύλησε η σεζόν:

«Πήγα στο Μιλάνο έχοντας επίγνωση της κατάστασης που με περίμενε. Ήξερα ότι θα μπορούσα να βρω κάποιες δυσκολίες, όχι απαραίτητα από δικό μου λάθος, αλλά επειδή έφτασα σε μια πραγματικότητα πολύ υψηλού επιπέδου, με μεγάλο εσωτερικό ανταγωνισμό. Δεν έφτασα αγνοώντας όλα αυτά, τα είχα προγραμματίσει».

Για τα λίγα λεπτά συμμετοχής:

«Σε μένα συνέβη να μην έπαιξα πολύ, αλλά συνέβη και σε άλλους συμπαίκτες μου. Σε μια σεζόν που περιλαμβάνει δεσμεύσεις υψηλού επιπέδου στην Ευρωλίγκα και στο πρωτάθλημα, ανάμεσα σε τραυματισμούς και κακές περιόδους ορισμένων στοιχείων, κάθε κομμάτι της ομάδας γίνεται σημαντικό. Θυμόμαστε τα τελευταία παιχνίδια, αλλά το νόημα μιας σεζόν έγκειται στη συνειδητοποίηση ότι πάντα προσπαθούσαμε να είμαστε χρήσιμοι. Η σωστή προσέγγιση είναι να βάζεις τις ανάγκες της ομάδας πάνω από τις δικές σου».

Για το πρωτάθλημα:

«Ακριβώς όμως για αυτόν τον λόγο, μετά τη νίκη επί της Βίρτους Μπολόνια που μας χάρισε το πρωτάθλημα, είδατε όλους τους παίκτες της ομάδας της Αρμάνι να πανηγυρίζουν. Ακόμα και αυτοί που έμειναν εκτός 12άδας στο φύλλο αγώνα λόγω επιλογής προπονητή. Αυτό το πρωτάθλημα ανήκει σε όλους».