Skip to main content

Μπαρτζώκας: «Στο τέλος, η άμυνά μας ήταν πολύ καλή, ο Γιουλ το έβαλε με την άγνοια κινδύνου του»

Για την τελευταία άμυνα της ομάδας του, από την οποία προέκυψε το καλάθι – μαχαιριά του Γιουλ, που έκρινε τον τελικό του Κάουνας, μίλησε, μεταξύ άλλων ο Γιώργος Μπαρτζώκας, μετά το φινάλε της αναμέτρησης με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Αναλυτικά ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στην κάμερα της NOVA:

Για τον τρόπο με τον οποίο χάθηκε ο τίτλος: "Είναι η δεύτερη χρονιά. Πέρσι έγινε το ίδιο στον ημιτελικό. Φέτος ήταν διαφορετικές οι συνθήκες. Δυστυχώς ό,τι έγινε στο τελευταίο λεπτό, ήταν εναντίον μας. Κάναμε 0/3 τελευταίες επιθέσεις, χάσαμε βολές κι αυτοί έκαναν 3/3 επιθέσεις. Το σουτ του Γιουλ ήταν κάτω από πολύ δύσκολες προϋποθέσεις μπροστά στον Φαλ. Το έβαλε κι έγινε ό,τι έγινε".

Για τη διαχείριση των τελευταίων λεπτών: "Η Ρεάλ Μαδρίτης έπαιξε 38 λεπτά ζώνη. Με το man to man δεν θα μπορούσαν να παίξουν εναντίον μας. Είχαμε καλή κυκλοφορία και βγάλαμε αρκετά ανοιχτά σουτ. Αν θυμάμαι καλά, χάσαμε 4-5 σουτ ανοιχτά σουτ. Αν τα βάζαμε, θα έγερνε η πλάστιγγα υπέρ μας. Ό,τι έγινε, έγινε για να γίνει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα".

Για την τελευταία άμυνα του Ολυμπιακού: "Σκέφτηκα να κάνουμε φάουλ, αλλά για ποιον λόγο να βάζαμε τη Ρεάλ Μαδρίτης... Της δώσαμε ένα πολύ δύσκολο σουτ. Δεν είχε βάλει άλλο καλάθι ο Γιουλ, πήρε και το έβαλε. Με την άγνοια κινδύνου και την κλάση του. Ήταν ένα πολύ πιεσμένο σουτ. Αν το έχανε, θα λέγαμε άλλα πράγματα".

Για ην τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού: "Σχεδιάσαμε κάτι. Είχαμε ένα pull-up, που έγινε υπό καλές συνθήκες. Ήταν ένα σουτ που το έχει. Θα μπορούσε να μπει. Ολοκληρώσαμε τη σεζόν με πολύ πικρό τρόπο. Εκτοξεύσαμε το ενδιαφέρον του κόσμου και της κοινής γνώμης για το μπάσκετ. Ευχαριστώ θερμά τον κόσμο μας, που ήταν πάλι εδώ. Η χρονιά δεν κλείνει, όπως θα θέλαμε και νομίζω θα έπρεπε να κλείσει. Έχουμε έναν στόχο ακόμα".

Για το αν θα πήγαινε κόντρα στις αρχές του, κάνοντας εν τέλει φάουλ στην τελευταία επίθεση της Ρεάλ Μαδρίτης: "Ήταν μέσα ο Κοζέρ, ο Γιουλ, ο Σέρχιο. Πιστεύετε θα έχανε βολές κάποιος από αυτούς; Με το αν, δεν μπορείς να προχωρήσεις στη ζωή. Στο τέλος, η άμυνά μας ήταν πολύ καλή".

Για το τι κρατήσει από τη φετινή σεζόν: "Πρέπει όλοι μαζί να ηρεμήσουμε λίγο, να κάνουμε μια αξιολόγηση. Έναν απολογισμό. Έχουμε μπροστά μας τα playoffs της Basket League. Αν στην αρχή της σεζόν μάς λέγατε ότι θα πάρουμε τρεις τίτλους και θα παίξουμε στον τελικό της EUroLEague, θα το παίρναμε. Τώρα η στεναχώρια είναι μεγάλη, δεν υπάρχει πιο μεγάλη".

Για τη συνέχεια της σεζόν: "Φοβερά δύσκολο. Η ζωή προχωράει όμως. Στα αποδυτήρια, τα κεφάλια μας ήταν μέχρι κάτω. Πιστοποιήσαμε τη δουλειά και την κλάση μας, αλλά η συγκυρία ήταν εναντίον μας. Τα συναισθήματα είναι λίγο βαριά".