Skip to main content

Ταβάρες: «Ξέρω πως κάποια στιγμή η... τάπα θα έρθει»

Ο Γουόλτερ Ταβάρες ήταν πραγματικά εντυπωσιακός στον ημιτελικό της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπαρτσελόνα, οπού οι μερένγχες επικράτησαν με 78-66. Κυριάρχησε απόλυτα στη ρακέτα σε άμυνα και επίθεση και άφησε το παιχνίδι με 20 πόντους, 15 ριμπάουντ και 4 τάπες, παίζοντας 33’10’’!

«Δεν ξέρω, προσπαθώ να δουλεύω και ξέρω ότι πρέπει να είμαι συγκεντρωμένος», ήταν η απάντησή του στην ερώτηση πως τα καταφέρνει και μάλιστα μένοντας τόσο πολύ χρόνο στο παρκέ, μιλώντας στην Ευρωλίγκα. «Πρέπει να έχω συνέπεια στην απόδοσή μου για να μπορώ να βοηθώ την ομάδα μου. Μου αρέσει να παλεύω, μου αρέσει ο ανταγωνισμός στο γήπεδο και έχω πάντα κίνητρο. Ξέρω πως κάποια στιγμή η .... τάπα θα έρθει.

Δεν ξέρω ποια, αλλά θα έρθει!» Αναγκάζεται να μένει πολύ χρόνο στο παρκέ, καθώς ο Βενσάν Πουαριέ που του έδινε ανάσες έχει τεθεί εκτός μάχης: «Νιώθω μεγαλύτερη ευθύνη τώρα που δεν έχω τον Βινς, ο οποίος είναι από τους καλύτερους σέντερ στην Ευρώπη. Ξέρω πως πρέπει να καλύψω το κενό του, όπως θα έκανε κι εκείνος αν έλειπα εγώ. Δεν ξέρω πότε ακριβώς θα επιστρέψει, ξέρω όμως ότι λυπάται πολύ που δεν μπορεί να αγωνιστεί. Γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε να τον κάνουμε χαρούμενο κατακτώντας το τρόπαιο».