Skip to main content

Αγγελόπουλοι: «Αυτό που έγινε στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν μαγικό, θα μείνει στην ιστορία»

Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος δεν μπορούσαν να κρύψουν την χαρά τους για την νίκη πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του Final Four του Κάουνας.

«Ζήσαμε από τα πιο συγκλονιστικά συναισθήματα όσο είμαστε στον Ολυμπιακό. Αυτό που έγινε στο τρίτο δεκάλεπτο πρέπει να είναι πρωτοφανές στο παγκόσμιο μπάσκετ. Είναι κάτι μαγικό. Τώρα, πάμε να το πάρουμε. Είναι συγκινητικό αυτό με τον κόσμο, που ήρθε από όλο τον πλανήτη. Μας γεμίζει με ευθύνη. Ελπίζω να τους κάνουμε περήφανους μεθαύριο. Νομίζω είναι η πιο ανταγωνιστική EuroLeague όλων των εποχών», ήταν τα λόγια του Γιώργου Αγγελόπουλου στην κάμερα της NOVA, ενώ από την πλευρά του ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος πρόσθεσε:

«Ήμουν λίγο πιο ψύχραιμος. Μετρούσα τους πόντους. Αρχικά μετρούσα τις χαμένες βολές και μετά μετρούσα κάθε καλάθι μέχρι το 27-2. Η άμυνά μας ήταν κάτι συγκλονιστικό. Αυτό το τρίτο δεκάλεπτο θα μείνει στην ιστορία για τον τρόπο που έπαιξαν οι παίκτες, γιατί μιλάμε για τον ημιτελικό της EuroLeague. Αυτό για να σου βγει υπό πίεση, πρέπει να έχεις τρομερούς παίκτες, προπονητή και κόσμο. Το Κάουνας είναι ένας προορισμός που δεν είναι εύκολο. Είναι κάτι συγκλονιστικό όλο αυτό. Όλος αυτός ο κόσμος αξίζει να χαρεί το τρόπαιο. Δεν έχω προτίμηση για τον τελικό. Το έχουμε ζήσει κι άλλες φορές. Ένα από τα καλύτερα συναισθήματα είναι να κερδίζεις στον πρώτο ημιτελικό και να βλέπεις τον δεύτερο, ως νικητής».

Λίγο αργότερα, στην μικτή ζώνη, οι προέδροι του Ολυμπιακού τόνισαν: 

Γιώργος Αγγελόπουλος:

"Ανησυχούσαμε πάρα πολύ. Το μπάσκετ που είχε παιχτεί είχε πολύ επαφή. Ο Ολυμπιακός μπορούσε να ανταπεξέλθει. Αυτό που έγινε στο τρίτο δεκάλεπτο δεν το έχουμε αντιληφθεί. Πιστεύαμε στην ομάδα, αλλά προφανώς υπήρχε ανησυχία. Μέχρι τέλους, υπάρχει ανησυχία. Είναι από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές που έχουμε ζήσει στον Ολυμπιακό. Δεν έχουμε να αποδείξουμε κάτι. Ο Ολυμπιακός φέτος έχει κάνει μια ανεπανάληπτη χρονιά. Μας αποθεώνει όλη η Ευρώπη. Μακάρι να τα καταφέρουμε την Κυριακή. Ο Ολυμπιακός είναι αυτός που είδαμε στο τρίτο δεκάλεπτο".

Παναγιώτης Αγγελόπουλος:

"Ανησυχήσαμε. Είδα τη Μονακό να παίζει πιο σκληρά απ ότι σε όλη τη σεζόν. Στο πρώτο μέρος, μας έβγαλαν έξω από το παιχνίδι μας. Τα δύο φάουλ των βασικών γκαρντ μας, μας έβγαλαν εκτός ρυθμού. Σε αυτό το επίπεδο, το 27-2 είναι ιστορικό. Δείχνει τον χαρακτήρα και την ψυχή της ομάδας. Ζούμε συγκλονιστικά πράγματα. Η ομάδα αυτή παίζει τον δεύτερο ημιτελικό σε δύο χρόνια. Φέτος γυρίσαμε από το -12 στο ημίχρονο. Έχουν εμπειρία και ομοιογένεια. Μόνο τρεις ξένοι έχουν αλλάξει από πέρσι. Υπάρχει συνοχή. Για να συγκρίνουμε με παλαιότερες ομάδες, υπάρχουν κοινοί παρονομαστές. Θέλει πιο ψυχραιμάι για να σκεφτώ περισσότερο για τις συγκρίσεις με το παρελθόν. Όποιος και να έρθει στον τελικό... Με όποιον και να είναι, θα βρούμε κίνητρο. Μην ανησυχείτε.  Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις έναν παίκτη από τον Ολυμπιακό. Είναι τόσοι πολλοί...".