Skip to main content

Παπανικολάου: «Η χρονιά ήδη είναι μία επιβράβευση για τον Ολυμπιακό, όταν έχεις μια επιτυχημένη συνταγή, είναι παγίδα να αλλάξεις πράγματα» (vid)

Ως επιβράβευση για την φετινή πορεία της ομάδας, περιέγραψε ο Κώστας Παπανικολάου την παρουσία του Ολυμπιακού στο Κάουνας, σε δηλώσεις του κατά την αποχώρηση του από την συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης.  Παράλληλα ο αρχηγός του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αγωνιστεί η ομάδα του, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει ξεχωριστή αναφορά στην ανάδειξη του Σάσα Βεζένκοβ ως MVP της regular season.

Αναλυτικά ο Παπανικολάου μίλησε:

Για την ανάδειξη του Βεζένκοβ σε MVP της κανονικής περιόδου: "Είμαι χαρούμενος για τον Βεζένκοβ. Είναι συμπαίκτης μας και ένα παιδί που έχει δουλέψει πάρα, πάρα, πάρα πολύ. Όχι μόνο φέτος, αλλά όλες τις χρονιές που βρίσκεται στην ομάδα, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια.  Είναι μία επιβεβαίωση για τον ίδιο, η οποία έρχεται μέσα από την ομαδική δουλειά. Είναι πολύ σημαντικό και για τον ίδιο, αλλά και για τον σύλλογο να έχει τέτοιους παίκτες στο ρόστερ του και να διεκδικούμε αυτή τη στιγμή ένα μεγάλο τρόπαιο. Γιατί αυτό είναι που έχει την πραγματική σημασία, όπως είπε και ο Σάσα”.

Για το ποια είναι η προσέγγιση που πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός στο Final Four: “Όπως είπα και στην συνέντευξη Τύπου, όταν έχεις μία συνταγή η οποία είναι πετυχημένη, όπως για εμάς φέτος - και νομίζω πιο πετυχημένη από κάθε άλλη χρονιά του συλλόγου στο νέο φορμάτ της EuroLeague, είναι λίγο παγίδα να πας να αλλάξεις και πράγματα πάνω σε αυτό. Γιατί αυτό σε έχει κάνει πετυχημένο. Σίγουρα δεν είναι δική μας δουλειά, αλλά του προπονητικού σταφ το πώς θα προσεγγίσουμε τα παιχνίδια. Νομίζω όμως ότι αυτό που μας έχει φέρει μέχρι εδώ θα είναι η βασική ιδέα που θα στηριχθούμε και θα προσεγγίσουμε τα παιχνίδια. Αυτή είναι η ουσία και η θέληση που θα έχουμε όλοι".

Για την διαχείριση της πίεσης: “Όλοι έχουν πίεση. Είμαστε επαγγελματίες και κάνουμε πρωταθλητισμό. Η ζωή μας όλη είναι παίζεις τέτοια παιχνίδια και να διεκδικείς τίτλους. Θα ήταν αμαρτία να πούμε ότι δεν μας αρέσει η πίεση και η ευκαιρία που έχουμε μπροστά μας. Υπήρχαν σεζόν που ζοριζόμουν όταν δεν ήμουν στο Final Four, γιατί αυτή είναι η ουσία αυτών που κάνουμε: Να βρίσκεσαι στην κεντρική σκηνή και να παλεύεις να κερδίζεις τίτλους. Όταν το καταφέρνεις αυτό δεν πρέπει να το βλέπεις σαν πίεση, αλλά σαν μία ευκαιρία που έχεις να κάνεις κάτι όμορφο και να μπεις σε ένα κομμάτι της ιστορίας. Είτε αυτό λέγεται Κύπελλο, είτε πρωτάθλημα, είτε EuroLeague".

Για το αν η ζεστασιά και υποστήριξη του κόσμου δίνει περισσότερη δύναμη: “Ο κόσμος είναι κομμάτι της ομάδας, όλα τα χρόνια και φέτος πάρα πολύ. Ήταν δίπλα μας στα καλά, στα άσχημα. Μας βοήθησαν, μας στήριξαν, έδωσαν το παρών δυναμικά όπου έπρεπε και το χρειαζόταν η ομάδα με την φωνή τους. Στο τέλος της ημέρας, όλος ο οργανισμός δουλεύει για να κάνει χαρούμενο και τον κόσμο. Πέρα από τις προσωπικές φιλοδοξίες του καθενός, όλα γίνονται για τον κόσμο, για να του δώσουμε χαρά και να δώσουμε τίτλους στους υποστηρικτές της ομάδας".

Για να είναι επιβράβευση για τον Ολυμπιακό τα ατομικά βραβεία των Γιώργου Μπαρτζώκα και Σάσα Βεζένκοβ: “Όλη η χρονιά ήδη είναι μία επιβράβευση για τον οργανισμό. Αν δεν κατακτήσεις το τρόπαιο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα επιστρέψεις αποτυχημένος. Αυτό δεν διαγράφει την χρονιά που κάνουμε, που τερματίσαμε πρώτοι στην κανονική περίοδο, ότι κάναμε τόσα ρεκόρ, ότι είχαμε τον καλύτερο προπονητή και παίκτη για την σεζόν. Όλα αυτά δεν διαγράφουν την προσπάθεια που έχει γίνει και την αναγνώριση που έχουμε λάβει. Όλα αυτά είναι μία αναγνώριση και ένα παράσημο για την ομάδα. Σίγουρα ο τίτλος είναι το πιο βασικό πράγμα, για αυτό είμαστε εδώ και το το θέλουμε περισσότερο από όλα και οτιδήποτε, αλλά αυτό δεν διαγράφει την πορεία μας”.

Για τον ρόλο που παίζει η εμπειρία στο Final Four: “Σίγουρα η εμπειρία παίζει ρόλο σε όλο αυτό. Διαφορετικά ζεις μία στιγμή για πρώτη φορά, διαφορετικές όταν το έχεις ξαναζησει. Πάντα η αναμονή, η προσμονή για να μπεις στο γήπεδο και να παίξεις αυτά τα παιχνίδια είναι μεγάλη και αυτή τη στιγμή είμαι χαρούμενος που τελειώσαμε με αυτό για να μπούμε στο κομμάτι της συγκέντρωσης".