Skip to main content

Παπανικολάου: «Στο Final Four πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και να κάνεις ό,τι έκανες όλη την σεζόν»

Ο Κώστας Παπανικολάου εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στην συνέντευξη Τύπου του Final Four, με τον "«ερυθρόλευκο» αρχηγό να κάνει λόγο για μια απαιτητική σεζόν, αλλά και για την… συνταγή της επιτυχίας που μπορεί να φέρει τους Πειραιώτες στην κορυφή της Ευρώπης.  

Αναλυτικά ο αρχηγός των "ερυθρόλευκων" μίλησε:

Για το Final Four: "Ελπίζω να απολαύσουμε αυτό το Σαββατοκύριακο. Ας έχουμε σπουδαία παιχνίδια και να νικήσει η καλύτερη ομάδα".

Για το πόσο ανταγωνιστική ήταν η κανονική περίοδος και πότε πίστεψε ότι ο Ολυμπιακός θα πάει Final Four: "Νομίζω ότι την φετινή σεζόν σε κανένα σημείο δεν ήξερες αν θα έχεις καλή χρονιά. ‘Ηταν ανταγωνιστική σεζόν και αυτό το βλέπεις από τον τρόπο που άλλαζε η κατάταξη συνεχώς μέσα στην χρονιά. Μέχρι και τους τελευταίους γύρους δεν ξέραμε ποια ομάδα θα είναι 1η, 2η ή 8η. Δεν νομίζω ότι καμία ομάδα είχε την αυτοπεποίθηση ότι θα έχει καλή πορεία. Απλώς προσπαθείς να βελτιώνεσαι, περιμένοντας να δεις τι θα γίνει".

Για το ότι είναι το πρώτο Final Four ως αρχηγός και τι αλλάζει αυτό στο μυαλό του: "Νόμιζα ότι το πιο δύσκολο πράγμα που θα έκανα ήταν η συνέντευξη Τύπου. Αλλά ήταν εύκολο. Ευχαριστώ για αυτό και επειδή δεν μου κάνατε πολλές ερωτήσεις. Στο Final Four πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και να κάνεις ό,τι έκανες όλη την σεζόν. Πρέπει να χρησιμοποιήσεις την ίδια συνταγή. Δεν θέλουμε κάποιον να γίνει ήρωας ή να κάνει κάτι ξεχωριστό. Πρέπει να δουλέψουμε με τον ίδιο τρόπο και να φέρουμε το δικό μας στυλ παιχνιδιού στο παρκέ και ανταγωνιστικότητα, να παίξουμε το δικό μας μπάσκετ και θα δούμε τι θα γίνει.  Εδώ βρίσκονται τέσσερις ομάδες όπου μπορείς να πεις ότι είχαν ήδη μία καλή σεζόν. Όλοι είχαμε σπουδαία σεζόν και είναι καθαρά θέμα ημέρας και ποιος θα εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματά του σε δύο παιχνίδια για να πάρει το τρόπαιο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν ξέρεις πότε θα έχεις ξανά αυτή την ευκαιρία να είσαι σε ένα Final Four".