Skip to main content

Παπανικολάου: «Πρώτα να κάνουμε την δουλειά μας στον ημιτελικό, παράσημο για τον Ολυμπιακό η παραδοχή του κόσμου»

Στον ραδιοφωνικό… αέρα του ΣΠΟΡ FM 94,6 φιλοξενήθηκε ο Κώστας Παπανικολάου, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να μιλά για τον ρόλο του στην ομάδα, την πρόκριση επί της Φενέρμπαχτσε, το επερχόμενο Final Four, με αρχή την μάχη απέναντι στην Μονακό, αλλά και για την στήριξη του κόσμου των «ερυθρόλευκων».

Αναλυτικά ο Παπανικολάου μίλησε για:

-τη στήριξη του κόσμου: «Είναι ένα μεγάλο παράσημο για τον οργανισμό μας φέτος. Το να προσελκύεις κόσμο και όχι αμιγώς μπασκετικό, το να σε σταματάνε φίλαθλοι που είναι Παναθηναϊκός ή ΑΕΚ και να λένε ‘σας παραδέχομαι’ είναι μεγάλο κέρδος για μας. Κάπως έτσι καταλαβαίνουμε κι εμείς ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Σε κάποια παιχνίδια το κινητό σου δεν σταματά να χτυπά από κόσμο που ζητά εισιτήρια».

-το πώς διαχειρίζεται ένας παίκτης τα πέντε ματς σε λίγες μέρες των playoffs: «Δεν είναι εύκολη διαδικασία, αν σκεφτείς τι διακυβεύεται και ότι κρίνεται όλη η σεζόν σε δύο εβδομάδες. Υπάρχει μεγάλη πίεση και απαίτηση σε ενέργεια, συγκέντρωση, πνευματική και σωματική. Όμως είμαστε αθλητές, αυτό αγαπάμε να κάνουμε και πραγματικά απολαμβάνω ότι συμμετέχω σε τέτοια παιχνίδια. Παίξαμε με μια καταπληκτική ομάδα, απέναντι σε έναν εξαιρετικό προπονητή με τον οποίο συνεργάστηκα πέρσι το καλοκαίρι και ξέρω πόσο δουλεύει. Όμως δείξαμε χαρακτήρα, πνευματική ετοιμότητα και καταφέραμε στο τέλος να βγούμε νικητές».

-το αν λένε τίποτα οι δύο ήττες από τη Μονακό στην κανονική περίοδο: «Για μένα δεν λέει πολλά πράγματα. Κι εμείς τη Φενέρ την κερδίσαμε με μεγάλες διαφορές στην κανονική περίοδο και όλα τα ματς κρίθηκαν σε μικρές διαφορές. Τα παιχνίδια αυτά είναι μια διαφορετική ιστορία».

-το αν θέλει ο ίδιος και ο Σλούκας να… κεράσουν την Κυριακή, ημέρα του τελικού: «Μακάρι να είμαστε εκεί, στον μεγάλο τελικό και να έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε έναν ακόμη μεγάλο τίτλο με τον Ολυμπιακό».

-το πόσο διαφορετικά βιώνει αυτά τα παιχνίδια ως αρχηγός του Ολυμπιακού: «Δεν το έχω σκεφτεί ούτε στιγμή. Εμένα η δουλειά μου είναι στο παρκέ, προσπαθώ να είμαι καλός συμπαίκτης, παίζουμε ένα ομαδικό άθλημα, που απαιτεί συνεργασία, ομοψυχία και πυγμή. Αυτό προσπαθώ να κρατήσω στην ομάδα. Από εκεί και πέρα, είναι ένα ακόμη Final 4. Είναι τεράστια υπόθεση για τον σύλλογό μας και τον καθέναν ξεχωριστά».

-το αν έχει κάνει εικόνα στο μυαλό του να κατακτά την Ευρωλίγκα στο Κάουνας: «Δεν έχω φτάσει μέχρι εκεί ακόμη. Το λέω ειλικρινά. Προσπαθώ να συγκεντρωθώ στον αγώνα με τη Μονακό. Όσο πιο μακριά κοιτάς, τόσο πιο εύκολο είναι να χάσεις το δρόμο σου. Το ματς με τη Μονακό είναι δύσκολο και απαιτητικό, οπότε κοιτάμε πρώτα να κάνουμε τη δουλειά μας στον ημιτελικό της Παρασκευής και αν τα καταφέρουμε, να διεκδικήσουμε τον τίτλο την Κυριακή».