Skip to main content

Έγινε Έλληνας ο Τόμας Γουόκαπ

Σπουδαία εξέλιξη, τόσο για τον Ολυμπιακό, όσο και για την Εθνική μας ομάδα, αποτελεί η ελληνοποίηση του Τόμας Γουόκαπ.

Ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού έχει ζητήσει εδώ και αρκετό καιρό να λάβει την Ελληνική υπηκοότητα, με την ΕΟΚ να… ανάβει το πράσινο φως. Συγκεκριμένα, η εισήγηση της Ομοσπονδίας ήταν θετική, με τις διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί, μετά και την σχετική υπογραφή της ίδιας της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στο αίτημα του παίκτη.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, στην τελική της ευθεία έχει μπει και η απόκτηση Ελληνικού διαβατηρίου και για τον Ναζ Μήτρου Λονγκ, από την στιγμή που ο άσος της Αρμάνι Μιλάνο έχει Ελληνίδα μητέρα.

Κάτι τέτοιο σημαίνει πως, μετά τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, η βάση δυνατότητας επιλογής νατουραλιζέ  παικτών για το γαλανόλευκο ρόστερ, ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, αυξάνεται με ακόμα δύο παίκτες, με τον έναν εξ αυτών να έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική ομάδα.

Μάλιστα, τα νέα για τον ομοσπονδιακό μας προπονητή, Δημήτρη Ιτούδη, μπορούν να γίνουν ακόμα πιο ευχάριστα, καθώς από την σχετικό περιορισμό μπορεί να απαλλαγεί ο Ντόρσεϊ. Και αυτό γιατί ο παίκτης της Φενέρμπαχτσε απέκτησε το διαβατήριο του πριν από τα 19 του χρόνια, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να... αναβαθμιστεί, εξασφαλίζοντας διαφορετικό διαβατήριο το οποίο θα του δίνει το δικαίωμα να αγωνίζεται στην Εθνική ομάδα κανονικά ως Έλληνας και όχι ως νατουραλιζέ.