Skip to main content

Παπανικολάου: «Δεν κοιτάμε τις διασταυρώσεις»

O Κώστας Παπανικολάου μίλησε για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, την ήττα από την Παρτιζάν, την απουσία του Γιώργου Μπαρτζώκα, αλλά και τη συνέχεια και τους στόχους του Ολυμπιακού αρχικά στην Ευρωλίγκα με τον αγώνα απέναντι στην Βιλερμπάν που ακολουθεί στο ΣΕΦ. Ένα παιχνίδι που μπορεί να του δώσει το πλεονέκτημα έδρας στη φάση των play off.

«Ο ΠΑΟΚ είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα και το έχει δείξει με κάποιες καλές νίκες στα τελευταία παιχνίδια», τόνισε ο αρχηγός του Ολυμπιακού μιλώντας στην κάμερα της Ευρωλίγκας για να συνεχίσει: «Θέλαμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, ειδικά μετά το αρνητικό αποτέλεσμα στο Βελιγράδι. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, μοιράσαμε το χρόνο, ώστε να είμαστε πιο φρέσκοι ενόψει της συνέχειας. Ο τρόπος που έπαιξε η Παρτιζάν διαφοροποίησε το παιχνίδι μας κι εμείς δεν κάναμε καλό παιχνίδι για να δημιουργήσουμε τις καταστάσεις που θέλαμε, χάσαμε λέι απ, ήμασταν άστοχοι. Έπαιξαν καλύτερα και ελπίζω να μην έχουμε ξανά τόσα χαμένα σουτ. Το κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και στο μπάσκετ ποτέ δεν ξέρεις. Πρέπει να δουλεύεις σκληρά για κάθε αγώνα. Θα έρθουν και βραδιές που τα πράγματα δεν θα πάνε όπως τα θες. Πρέπει να τα αφήνεις πίσω σου όμως και να κοιτάς τη συνέχεια».

Ο Παπανικολάου τόνισε πως όλοι στον Ολυμπιακό ξέρουν που βρίσκονται: «Ξέρουμε που πατάμε και τις μας περιμένει. Ο αγώνας με την Παρτιζάν ήταν μια κακή παρένθεση για εμάς. Έβγαλε μεγαλύτερη ενέργεια, το ήθελε πιο πολύ και αυτό ήταν ένα μάθημα για τη συνέχεια. Δεν σκεφτόμαστε τις διασταυρώσεις. Δεν μπαίνουμε ποτέ σε αυτή τη διαδικασία. Για εμάς το ζητούμενο είναι να μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι με στόχο τη νίκη. Όταν εμείς είμαστε καλά, μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια τους πάντες. Έχουμε τη Βιλερμπάν μπροστά μας και μόνο αυτό το παιχνίδι κοιτάμε».

Όσο για την απουσία του Γιώργου Μπαρτζώκα εξαιτίας ίωσης από τους δύο τελευταίους αγώνες της ομάδας (με Λαύριο και Παρτιζάν) ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» τόνισε: «Όλοι είναι απαραίτητοι σε μια ομάδα και θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε την απουσία του ως έξτρα κίνητρο, όπως γίνεται και όταν λείπει κάποιος παίκτης. Θέλαμε να είμαστε ακόμη πιο συγκεντρωμένοι και μας πείραξε που δεν παίξαμε πολλά».