Skip to main content

Αρβανίτης: «Ήμουν μπροστά, δεν έχει γίνει το φτύσιμο στην κ. Τσαρούχα, θα δικαιωθεί ο Άρης και θα ξαναγίνει το παιχνίδι»

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Άρη, Λευτέρης Αρβανίτης, μίλησε στον "Κόσμο των Σπορ" της ΕΡΤ3, για τον αγώνα των κιτρινόμαυρων με το Περιστέρι (83-78), επισημαίνοντας ότι οι Θεσσαλονικείς θα δικαιωθούν και ο αγώνας θα ξαναγίνει, αλλά και ότι η διαιτητής Βάσω Τσαρούχα διαχειρίστηκε με λανθασμένο τρόπο την κατάσταση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

"Μετά από το παιχνίδι, τελειώσαμε το συμβούλιο στις 6 το πρωί! Τι περιμένουμε από την ένσταση που κάναμε; Να δικαιωθούμε και να ξαναγίνει το παιχνίδι. Γιατί όλο αυτό που έγινε σε βάρος μας, άλλη μια φορά, ήταν πάρα πολύ άδικο. Δεν είχε συμβεί το παραμικρό στο να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, ώστε να εκκενωθεί το γήπεδο. Μιλάμε για ένα γήπεδο που έχει φέτος έξι σολντ άουτ όλη τη χρονιά, ένα γήπεδο γεμάτο παιδιά και ακαδημίες. Φρόντισε η κ. Τσαρούχα να το αδειάσει, όπως είχε προσπαθήσει να το κάνει στο παιχνίδι με το Λαύριο. Ο ισχυρισμός της, όπως γράφει στο φύλλο αγώνα, δεν ισχύει. Ήμουν μπροστά, στο παρκέ, δεν έχει γίνει σε καμία περίπτωση αυτό που ισχυρίζεται. Δεν ξέρω για ποιον λόγο το έκανε. Θεωρώ πως έκανε λάθος διαχείριση της κατάστασης και στο τέλος θα δικαιωθεί ο Άρης και θα ξαναγίνει το παιχνίδι. Αυτό διεκδικούμε!

Δε νομίζω ότι υπάρχει προκατάληψη. Δεν ξέρω για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό. Θεωρώ ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί καταστάσεις γεμάτου γηπέδου και διαμαρτυρίας του κόσμου. Νομίζω πως έχει κάνει λάθος. Η κοινωνία όλη είναι εν βρασμώ, στα κάγκελα. Κι ενώ το γήπεδο ήταν εκκλησία, διακινδύνευσε να αδειάσει το γήπεδο ενώ τελείωνε κι ο αγώνας του ΠΑΟΚ με τον Ιωνικό στο ποδόσφαιρο και να βρεθούν 5.000 φίλοι του Άρη και 10.000 φίλοι του ΠΑΟΚ ταυτόχρονα στους ίδιους δρόμους. Καταλαβαίνετε τι μπορούσε να συμβεί. Ενώ η Αστυνομία επέμενε πως δεν μπορεί να το κάνει αυτό, η κ. Τσαρούχα επέμενε για την εκκένωση του γηπέδου. Τέλος πάντων αυτό έγινε κι όπως γνωρίζετε έγιναν κάποιες φασαρίες στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Ευτυχώς δίχως παραπάνω προβλήματα. Ήταν 100% λάθος απόφαση και θα αποδειχθεί αυτό στην ένσταση που έχουμε κάνει.

Το φύλλο αγώνα γράφει για αντικείμενα κι εν συνεχεία σε παρένθεση αναφέρεται σε αναπτήρα. Όντως έπεσε ένας αναπτήρας και μία καραμέλα. Το αναφέρει σε επόμενη παράγραφο κιόλας. Το φτύσιμο στο πρόσωπο δεν έχει γίνει διότι δεν είναι δυνατό από την κερκίδα, άνθρωπος σε κίνηση, που ήταν περίπου στο τρίποντο της δικής μας ρακέτας, με πλάτη στην κερκίδα, δεκαπέντε μέτρα μακριά και με τέσσερα μέτρα ύψος να γίνει σκοποβολή του σάλιου ενός φιλάθλου και να πάει στο πρόσωπο της κ. Τσαρούχα. Ήμουν μπροστά σας είπα, στο παρκέ, δεν υπάρχει αυτό. Έχω δει κι από την κάμερά σας, δεν φαίνεται τίποτα από αυτό. Άρα δεν ισχύουν αυτά που γράφει.

Όταν μία ομάδα κάνει μια προσπάθεια οικονομικής εξυγίανσης και δέχεται τόσο σφαγιαστικές διαιτησίες κι εντός κι εκτός έδρας, χάνει βαθμούς, όπου η βελτίωση θέσης έχει ένα παραπάνω έσοδο από το τηλεοπτικό συμβόλαιο, έχει παραπάνω εισιτήρια στα playoffs. Όταν συνεχίζεται λοιπόν αυτό το βιολί κι αντί να καταλάβουμε την τέταρτη θέση, καταλαμβάνουμε ξέρω γω την όγδοη, αντιλαμβάνεστε πως εκεί υπάρχει οικονομικό πρόβλημα γιατί θα παίξουμε ένα παιχνίδι όλο κι όλο με τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό. Τούτο λοιπόν συνιστά προσπάθεια οικονομικού αφανισμού όταν αυτό συνεχώς συμβαίνει αγωνιστική παρά αγωνιστική. Θυμάστε νομίζω πώς χάσαμε το παιχνίδι στο Περιστέρι κι οι διαιτητές του αγώνα τιμωρήθηκαν για δύο μήνες. Το ίδιο συμβαίνει τώρα, το ίδιο γίνεται με το Λαύριο και σε άλλα παιχνίδια. Ε πόσο θα συνεχιστεί αυτό;".