Skip to main content

Σερέλης: «Ο ελληνικός κορμός θα είναι η βάση του Λαυρίου, ο Ολυμπιακός το φαβορί του Final 8»

Για την σπουδαία νίκη επί της ΑΕΚ και την πορεία του Λαυρίου στην Basket League, αλλά και το Final 8 του κυπέλλου Ανδρών, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ ο Χρήστος Σερέλης.

Αναλυτικά:  

- Μήπως είναι υπερβολικός ο χαρακτηρισμός για μεγαλύτερη νίκη του Λαυρίου Megabolt, για εκείνη του περασμένου Σαββάτου (11/2) επί της ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια, όταν η ομάδα σας έχει φτάσει μέχρι την δεύτερη θέση της Basket League και την συμμετοχή στους τελικούς; 

«Δεν είναι υπερβολικός. Είναι αλήθεια ότι την σεζόν 2020-21 πετύχαμε μεγάλες νίκες. Νικήσαμε δύο φορές τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και πολλές άλλες ομάδες. Τότε, όμως, είχαμε συνηθίσει να νικάμε.Αποδείχθηκε και από την εξέλιξη των παιδιών στην συνέχεια ότι είχαμε δημιουργήσει ένα πολύ ικανό ρόστερ. Εκείνη την σεζόν η νίκες έρχονταν χωρίς μεγάλη πίεση. Όσο προχωρούσε η σεζόν δεν είχαμε πίεση γιατί ήμασταν ήδη επιτυχημένοι. 

Το προηγούμενο Σάββατο (11/2), όμως, ήταν διαφορετικές οι συνθήκες και δύσκολες για εμάς. Η ΑΕΚ ήταν σε πολύ καλό... φεγγάρι, έχει προκριθεί στους «16» του Basketball Champions League, το γήπεδο είχε πολύ κόσμο για ματς κόντρα στο Λαύριο και εμείς ήμασταν πολύ πιεσμένοι βαθμολογικά. 

Για μας ήταν μια νίκη σχεδόν σωτηρίας για την παραμονή. Με αυτά τα κριτήρια χαρακτήρισα την νίκη επί της ΑΕΚ ως την μεγαλύτερη. Ασφαλώς έχουμε κάνει μεγάλες νίκες στην πορεία προς την δεύτερη θέση». 

- Πόσο δύσκολο ήταν να επανέλθετε στην διεκδίκηση της παραμονής μετά το 0-8 του σχεδόν 1/3 της κανονικής περιόδου; 

 «Πολύ δύσκολο. Και άλλες σεζόν είχαμε αρχίσει με ρούκις Αμερικανούς στο ρόστερ μας, αλλά κάναμε κάποιες νίκες, που μας έδιναν την δυνατότητα να βρούμε τα... πατήματα μας στην συνέχεια. 

«Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε την ομάδα ενωμένη» 

Αυτή την φορά το διάστημα ήταν μεγάλο. Βλέπαμε ότι υπήρχε ταλέντο στην ομάδα, κάναμε κάποιες αλλαγές στους ξένους, κάποιες προσθήκες Ελλήνων που μας βοήθησαν πολύ και προσπαθήσαμε να κρατήσουμε την ομάδα ενωμένη μέχρι τα δύο σερί εντός έδρας ματς απέναντι στην Καρδίτσα και τον Ιωνικό. 

Εάν είχαμε ηττηθεί σε έναν από τους δύο αυτούς αγώνες θα ήταν δύσκολο να κρατηθούμε. Τώρα νομίζω ότι έχουμε δημιουργήσει ένα σύνολο, το οποίο μπορεί να είναι ανταγωνιστικό σε όλες τις αναμετρήσεις που απομένουν για το τέλος της κανονικής περιόδου με εξαίρεση τον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό». 

- Στην... ουρά της βαθμολογίας το ενδιαφέρον και ο ανταγωνισμός είναι πολύ έντονα με τρεις ομάδες το Λαύριο Megabolt, την Καρδίτσα ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ και τον Απόλλωνα Πάτρας Carna να έχουν τρεις νίκες και τον Ιωνικό Νίκαιας τέσσερις.  

«Δεν έχει κριθεί τίποτε ακόμη και όλα εκτιμώ ότι θα κριθούν στο τέλος διότι τότε παίζουμε μεταξύ μας οι τέσσερις ομάδες, με εξαίρεση τις αναμετρήσεις Λαύριο Megabot – Απόλλωνας Πάτρας Carna της επόμενης μετά την διακοπή αγωνιστικής, και Απόλλωνας Carna – Ιωνικός της 18ης αγωνιστικής.Να έχει κριθεί νωρίτερα από το τέλος η ομάδα που θα υποβιβαστεί είναι λίγο δύσκολο. 

Εμείς μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ έχουμε στο Λαύριο με την επανέναρξη του Πρωταθλήματος τον αγώνα απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας Carna που είναι πολύ σημαντικός και για τους δύο αντιπάλους και, επίσης, εντός έδρας μέχρι την λήξη της κανονικής περιόδου τον Άρη, ο οποίος δεν είναι εύκολος αντίπαλος, και τον Κολοσσό H Hotels, που είναι και εκείνος πολύ καλή ομάδα. 

«Μπορεί να χρειαστούν παραπάνω από έξι νίκες» 

Ακόμη θα διεκδικήσουμε ότι καλύτερο στα εκτός έδρας ματς γιατί δεν θεωρώ ασφαλές τον αριθμό των 6 νικών για την παραμονή. Μπορεί να χρειαστούν παραπάνω και γι’ αυτό θα... κυνηγήσουμε ότι καλύτερο από αγώνα σε αγώνα». 

 - Είναι κομβική η σεζόν για το Λαύριο Megabolt; 

«Είναι κομβική. Όχι, όμως, για το εάν θα παραμείνει στην Basket League ή όχι. Αρχίσαμε την σεζόν με χαμηλό μπάτζετ και έχουμε στο ρόστερ μας πέντε ελληνόπουλα με «διπλό» δελτίο. Αυτά τα παιδιά παίζουν σε ομάδες Α2 και Β’ Εθνικής. 

Νομίζω ότι δεν υπάρχει άλλη ομάδα με τόσα παιδιά με «διπλό» δελτίο. Θέλουμε να «χτίσουμε» σε αυτούς τους παίκτες, που βλέπουμε την πρόοδο και την ποιότητα τους στις προπονήσεις. Δεν έχουμε την δυνατότητα για μεγάλα μπάτζετ και πρέπει να δημιουργήσουμε έναν «κορμό» με όσο είναι δυνατόν πιο νέα παιδιά προκειμένου να μην έχουμε μεγάλα συμβόλαια. 

Σε συνδυασμό με την επιλογή ρούκις ξένων, είναι ο μόνος βιώσιμος τρόπος για να λειτουργεί το Λαύριο Megabolt. Αλλά ταυτόχρονα αυτός ο δημιουργικός τρόπος δουλειάς μας ευχαριστεί. Και μένα και όλους στο Λαύριο. 

Δεν μπορεί το Λαύριο Megabolt να λειτουργήσει αλλιώς για να παραμείνει 100% φερέγγυο και σταθερό οικονομικά όπως έχει γίνει μέχρι τώρα. Δεν θα γίνουμε ξαφνικά η ομάδα με δύο, τρεις χιλιάδες κόσμο στο γήπεδο προκειμένου να έχουμε έσοδα». 

- Ο ελληνικός «κορμός» θα είναι η βάση δηλαδή του Λαυρίου Megabolt; 

«Ναι και να θυμίσω ότι τις πολύ καλές χρονιές της ομάδας μας, είχαμε πολύ καλό ελληνικό «κορμό». Είχαμε «χτίσει» στους Έλληνες και μας «βγήκε» καλύτερα και από ότι περιμέναμε με την κατάκτηση της 2ης θέσης.Ακόμη και εάν υποβιβαστεί η ομάδα θα έχει μια βάση για να «χτίσει» και εφ’ όσον τα καταφέρει να ανεβεί ξανά». 

- Ποιά είναι η άποψη σου για την Basket League της φετινής σεζόν; 

 «Είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό το Πρωτάθλημα στην... ουρά της βαθμολογίας και από τις θέσεις 3 έως 8. Είναι η πρώτη χρονιά τις τελευταίες σεζόν που βλέπουμε τόσο ανταγωνισμό. 

Είναι αρκετά καλές οι ομάδες και αποδεικνύεται από την πορεία της ΑΕΚ, που έφτασε στους «16» του BCL, του Προμηθέα στο Eurocup. Είναι πολύ ευχάριστο ότι ο Άρης είναι δυνατός. Οι δύο «μεγάλοι», Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός παραμένουν αρκετά βήματα μπροστά και θεωρώ ότι έαν η 2η ή 3η θέση έδιναν κάτι παραπάνω από πρόκριση στο Basketball Champions League θα βλέπαμε ακόμη καλύτερες ομάδες και μεγαλύτερο ανταγωνισμό. 

Παλιά κάναμε λόγο για δύο «ταχύτητες» στο Πρωτάθλημα, αλλά θεωρώ ότι την φετινή αγωνιστική χρονιά οι ομάδες που βρίσκονται από την 3η έως την 8η θέση είναι πιο μπροστά από εμάς τις υπόλοιπες τέσσερις που ακολουθούμε». 

- Ποιά είναι η πρόβλεψη σου για το Final 8;

 «Μην κοροϊδευόμαστε, το ακλόνητο φαβορί είναι ο Ολυμπιακός που βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. 

Είναι πολύ ευχάριστο ότι γίνεται το Final 8. Ειλικρινά εύχομαι να πετύχει γιατί είναι πολύ σημαντικό να αποδείξουμε στην Ελλάδα μπορούν να γίνουν τέτοιες διοργανώσεις.Και να δούμε αγώνες με κόσμο και από τις δύο ομάδες στο γήπεδο. Νομίζω ότι στο μπάσκετ είναι πιο εύκολο να συμβεί.

Είδαμε και στην ομάδα μου ότι ήταν κίνητρο για τους παίκτες η συμμετοχή στο Final 8. Μακάρι να πετύχει η φετινή διοργάνωση και να συνεχιστεί».