Skip to main content

Basket League - Ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε πρωτάθλημα 12 ομάδων

Ο ΕΣΑΚΕ πραγματοποίησε Διοικητικό Συμβούλιο, το μεσημέρι της Τετάρτης 20/7, με την διοργανώτρια αρχή να παίρνει συγκεκριμένες αποφάσεις, ενόψει της νέας σεζόν.

Αρχικά, επικυρώθηκε η συμμετοχή της Καρδίτσας στην μεγάλη κατηγορία, με την Λίγκα να εγκρίνει τον φάκελο της ομάδας της Θεσσαλίας, η οποία την περίοδο 2022/23 θα αγωνίζεται στα σαλόνια της Α1.

Παράλληλα ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε να προχωρήσει σε πρωτάθλημα 12 ομάδων και να μην περιμένει να προκύψει ομάδα που θα πάρει την θέση του Ψυχικού, το οποίο αποφάσισε να μην κάνει χρήση του δικαιώματος του να αγωνιστεί στην Α1, ή της... κομμένης Λάρισας

Αναφορικά με το ενδεχόμενο συμμετοχής στην Basket League της ομάδας που θα προκύψει από την επερχόμενη συγχώνευση της Λάρισας με τον Ηρακλή, ο ΕΣΑΚΕ εμφανίστηκε αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην μεγάλη κατηγορία.

Όσον αφορά την συμμετοχή ομάδων στην Basket League με wild card, ο ΕΣΑΚΕ συζήτησε αυτό το ενδεχόμενο, όχι όμως για την σεζόν που έρχεται, αλλά για την επόμενη.

Πλέον, οι αποφάσεις που πάρθηκαν σε προφορικό επίπεδο αναμένεται να επικυρωθούν στην Γενική Συνέλευση της Λίγκας, που είναι προγραμματισμένη για την Δευτέρα 25 Ιουλίου.