Skip to main content

Λαύριο – Ο πρώτος… χορός της δεύτερης σεζόν του Greece 3X3 Tour

Με τo Lavrio 2022 -3x3 GR National Tour by Greece 3x3 που θα φιλοξενηθεί στην πλατεία Καμινευτών της Λαυρεωτικής, ανοίγει η αυλαία της εφετινής διοργάνωσης του Greece 3x3 Tour η οποία θα εκτυλιχθεί σε έξι σταθμούς σε όλη την Ελλάδα και θα καταλήξει με την τελική φάση στις αρχές Οκτωβρίου στη Βάρκιζα

Αναλυτικά η ενημέρωση:

Ο Νίκος Γκάτσος έγραψε, ο Μάνος Χατζηδάκις μελοποίησε και ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης ερμήνευσε το 1965 ένα τραγούδι που θα έχει την τιμητική του την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή (22-23-24 Ιουλίου).

Στο Λαύριο γίνεται χορός!

Για την ακρίβεια στο Λαύριο γίνεται ο πρώτος χορός της δεύτερης σεζόν του Greece 3x3 Tour που διεξάγεται με την έγκριση/πιστοποίηση της FIBA και με την αιγίδα της ΕΟΚ, η οποία μάλιστα συμπεριέλαβε το Τουρνουά στην ατζέντα του National Tour 2022.

Συνδιοργανωτές του 𝗟𝗮𝘃𝗿𝗶𝗼 𝟮𝟬𝟮𝟮 -𝟯𝘅𝟯 𝗚𝗥 𝗡𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹 𝗧𝗼𝘂𝗿 𝗯𝘆 𝗚𝗿𝗲𝗲𝗰𝗲 𝟯𝘅𝟯 είναι ο Γυμναστικός Σύλλογος Λαυρίου και ο Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου και κεντρικός χορηγός η Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Ακινήτων Λαυρεωτικής (Δ.ΑΝ.ΕΤ.Α.Λ).

Με τo Lavrio 2022 -3x3 GR National Tour by Greece 3x3 που θα φιλοξενηθεί στην πλατεία Καμινευτών της Λαυρεωτικής με συνδιοργανωτές τον ΓΣ Λαυρίου και τον Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου ανοίγει η αυλαία της εφετινής διοργάνωσης του Greece 3x3 Tour η οποία θα εκτυλιχθεί σε έξι σταθμούς σε όλη την Ελλάδα και θα καταλήξει με την τελική φάση στις αρχές Οκτωβρίου στη Βάρκιζα.

✎ Το National Tour της ΕΟΚ

Παράλληλα το Τουρνουά του Λαυρίου αποτελεί έναν από τους 23 σταθμούς του National Tour που διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και το οποίο εγκαινιάσθηκε στις 13 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη και θα ολοκληρωθεί με την τελική φάση στις 23-24-25 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.

Οι ομάδες που θα επικρατήσουν στις κατηγορίες MEN +18 QUEST,MEN U18,WOMEN +18 ΚΑΙ WOMEN U18 του Lavrio 2022 -3x3 GR National Tour by Greece 3x3 θα προκριθούν στην τελική φάση του National Tour της ΕΟΚ.

Η νικήτρια ομάδα της κατηγορίας MEN +18 QUEST του National Tour της ΕΟΚ, θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο World Tour, τον Οκτώβριο στο Παρίσι.

Το πρόγραμμα του National Tour της ΕΟΚ περιλαμβάνει τέσσερις κατηγορίες : MEN +18 QUEST, MEN U18, WOMEN +18 και WOMEN U18.

Επιπροσθέτως στο 𝗟𝗮𝘃𝗿𝗶𝗼 𝟮𝟬𝟮𝟮 -𝟯𝘅𝟯 𝗚𝗥 𝗡𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹 𝗧𝗼𝘂𝗿 𝗯𝘆 𝗚𝗿𝗲𝗲𝗰𝗲 𝟯𝘅𝟯 θα διεξαχθούν επίσης Τουρνουά στις μικτές κατηγορίες αγοριών και κοριτσιών U11 και σε ξεχωριστές κατηγορίες U15 ανδρών, U15 γυναικών, 35+ ανδρών και Οpen ανδρών.

✎ Το δημοφιλέστερο αστικό άθλημα του κόσμου

Χαράς ευαγγέλια λοιπόν για τους φίλους του μπάσκετ: για όλους τους φίλους του μπάσκετ, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, προϋπηρεσίας στα γήπεδα και αγωνιστικής καριέρας, καθόσον εδώ ακριβώς έγκεινται η ιδιαιτερότητα, η φιλοσοφία και η κινητήρια δύναμη του 3x3.

Είναι ένα παιχνίδι για όλους!

Το 3x3 Basketball εξαπλώνεται ραγδαίως και μανιωδώς, αρχής γενομένης από πέρυσι στο Τόκιο αποτελεί επίσημο άθλημα στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, προσελκύει διαρκώς νέους φίλους και αυτή τη στιγμή θεωρείται ως το πιο αναπτυσσόμενο και δημοφιλές αστικό άθλημα στον κόσμο.

✎ Οι διαγωνισμοί και τα έπαθλα

Όπως συνέβη και στην περυσινή σεζόν, παράλληλα με την κατ’ εξοχήν αγωνιστική δράση, στο πλαίσιο του FIBA 3x3 Greece Tour θα πραγματοποιηθούν διαγωνισμοί τριπόντων, Skills Challenge (επιδεξιότητες), Shooting Stars καθώς και άλλα παιχνίδια που θα ανεβάσουν την αδρεναλίνη!

Επίσης το Greece 3x3 Tour παρέχει το δικαίωμα της δεύτερης ευκαιρίας σε όλες τις συμμετέχουσες ομάδες, υπό την έννοια ότι καμία δεν φύγει από το Τουρνουά μετά την πρώτη ήττα.
Εξάλλου στη διάρκεια του 2ου Greece 3x3 Tour θα δοθεί έμφαση σε ποικίλες εκπαιδευτικές και επιμορφωτικές δράσεις, συμπεριλαμβανομένων καμπ μικρής διαρκείας, σεμιναρίων και ομιλιών με τη συμμετοχή επιφανών προσωπικοτήτων του ελληνικού μπάσκετ.

Η νικήτρια ομάδα της κατηγορίας MEN +18 QUEST θα εισπράξει χρηματικό έπαθλο 600 ευρώ, ενώ η φιναλίστ θα λάβει 250 ευρώ. Στους νικητές όλων των υπολοίπων κατηγοριών θα δοθούν δώρα που προσφέρουν οι χορηγοί της διοργάνωσης, όπως ρολόγια, γυαλιά, φανέλες, συλλεκτικές μπάλες κοκ.

✎ Οι δηλώσεις συμμετοχής
Οι δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται διαδικτυακά μέσω της ειδικής πλατφόρμας της FIBA (https://play.fiba3x3.com/events/912fc582-bc77-49b6-a73d-ea803117a4fd).
Βασική προϋπόθεση είναι ο κάθε παίκτης να δημιουργήσει μία φορά το δικό του προφίλ στη FIBA, το οποίο θα τον ακολουθεί και στα επόμενα Τουρνουά.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί live το πρόγραμμα, τα αποτελέσματα, τις βαθμολογίες, το επίσημο ranking της FIBA κοκ.

Οι οδηγίες δημιουργίας προφίλ βρίσκονται στον υπερσύνδεσμο https://tinyurl.com/3x3createprofile

ℹ️ Πληροφορίες και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Όλες οι πληροφορίες σχετικά με τους όρους συμμετοχής, το σύστημα διεξαγωγής, τον τρόπο εγγραφής, τα χρηματικά έπαθλα και τα δώρα για τα τέσσερα Τουρνουά είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο της διοργάνωσης (https://play.fiba3x3.com/events/912fc582-bc77-49b6-a73d-ea803117a4fd)
και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (www.facebook.com/greece3x3 και www.instagram.com/greece3x3)

Όλοι οι αγώνες θα μεταδίδονται σε live streaming.

Οι κανόνες διεξαγωγής 3x3 δημοσιεύονται στον σύνδεσμο https://fiba3x3.com/en/rules.html

Η βαθμολογία των ομάδων στο παγκόσμιο ranking βρίσκεται στον σύνδεσμο https://fiba3x3.com/en/rankings/individual.html