Skip to main content

ΕΣΑΚΕ – Άδεια συμμετοχής σε ΑΕΚ και Άρη

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν απέκτησαν και επίσημα ο Άρης με την ΑΕΚ, καθώς ο ΕΣΑΚΕ, με ανακοίνωση του, γνωστοποίησε πως έκανε δεκτή την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης, αναφορικά με τους φακέλους των δύο ομάδων.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη με τις περιπτώσεις των Απόλλωνα Πάτρας και Λάρισα, με τους Θεσσαλούς να έχουν στραφεί ήδη κατά της Λίγκας, τονίζοντας πως θα στείλουν τον φάκελο τους απευθείας στην ΕΕΑ. 

Όσον αφορά την στάση της ΕΟΚ, δεν αλλάζει, καθώς η Ομοσπονδία συνεχίζει να υποστηρίζει πως όλη αυτή η διαδικασία παραμένει παράνομη. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

«Τo Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ έκανε δεκτή την εισήγηση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης σχετικά με την πλήρωση από την ΑΕΚ ΝΕΑ ΚΑΕ 2014 και την ΑΡΗΣ 2003 ΚΑΕ των κριτηρίων και των προϋποθέσεων του Κανονισμού του άρθρου 105 παρ. 4 του ν. 2725/1999 για την απόκτηση δικαιώματος συμμετοχής στο Πρωτάθλημα Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 και χορήγησε στις ανωτέρω ΚΑΕ δικαίωμα συμμετοχής στο ανωτέρω Πρωτάθλημα«.