Skip to main content

Επιμένει στην παράταση για τις άδειες ο ΕΣΑΚΕ, αντιδρά η ΕΟΚ και συγκαλεί έκτακτο ΔΣ το Σάββατο (25/6)

Στα… χαρακώματα παραμένουν ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ, μετά την απόφαση της Λίγκας να εμμένει στην παράταση για την αδειοδότηση ως τις 30 Ιουνίου.

Μετά την ολοκλήρωση του ΔΣ, ο πρόεδρος της Λίγκας Βαγγέλης Γαλατσόπουλος τόνισε προς τον εκπρόσωπο της ΕΟΚ πως αρμόδιος για το θέμα των αδειοδοτήσεων είναι ο ΕΣΑΚΕ και κανένας άλλος, αδειάζοντας ουσιαστικά, με αυτόν τον τρόπο, την Ομοσπονδία, δίνοντας, παράλληλα το… πράσινο φως στης ΚΑΕ που δεν έχουν πάρει την σχετική άδεια, να προχωρήσουν τις διαδικασίες για την συμπλήρωση των φακέλων τους.  Μάλιστα, ΑΕΚ, Άρης και Απόλλων Πάτρας υποστηρίζουν πως θα είναι καθόλα έτοιμοι μέχρι το τέλος της διορίας.

Επίσης, ομόφωνα οι ομάδες αποφάσισαν να παραχωρήσουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Basket League για ακόμα ένα χρόνο στην ΕΡΤ,  έχοντας ωστόσο στόχο να ζητήσουν περισσότερα χρήματα.

Όσον αφορά την ΕΟΚ, δείχνει και αυτή πως δεν κάνει πίσω από τις αρχικές τις θέσεις, συγκαλώντας έκτακτο ΔΣ το Σάββατο (25/6, 11:00), στο οποίο και αναμένεται η αντίδραση της. Ο Βαγγέλης Λιόλιος είχε ξεκαθαρίσει πως η Ομοσπονδία είχε υπογράψει ως εγγυήτρια του νόμου και από την στιγμή που θεωρεί παράνομη την κίνηση του ΕΣΑΚΕ, τότε θα υπάρξει και η ανάλογη αντίδραση. Ποια θα είναι αυτή;  Πιθανότατα με το να κάνει γνωστό πως δεν αναγνωρίζει καμία παράταση και να ζητήσει από την Λίγκα να προχωρήσει η διαδικασία για τις wild cards, με προτεραιότητα στις «κομμένες» ομάδες (ΑΕΚ, Άρη, Λάρισα, Απόλλωνα Πάτρας).