Skip to main content

Ολυμπιακός – Σπουδαία τα επιτεύγματα του Παπανικολάου στο Game 3 με Προμηθέα

Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης του Ολυμπιακού στον τρίτο ημιτελικό της Basket League απέναντι στον Προμηθέα, με 106-69.

Ο «ερυθρόλευκος» φόργουορντ είχε 15 πόντους, επτά ασίστ και πέντε ριμπάουντ, συγκεντρώνοντας 30 βαθμούς στο σύστημα ranking, όντας η καλύτερη φετινή του επίδοση, μετά από τους 23 βαθμούς που είχε συγκεντρώσει στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή.

Μάλιστα, συνολικά αυτή ήτα η τρίτη καλύτερη εμφάνιση του «Παπ» στην Basket League, σε σύνολο 261 συμμετοχών, πίσω μόνο από τους 32 βαθμούς που είχε συγκεντρώσει στο εντός έδρας παιχνίδι με την Καβάλα, την σεζόν 2011/12 και τους 31 που είχε συγκεντρώσει την σεζόν 2021/13 στο εντός έδρας ματς με τον Ηλυσιακό.

Επίσης, οι επτά ασίστ που μοίρασε απέναντι στους Πατρινούς, αποτελούν ατομικό ρεκόρ περιόδου του Παπανικολάου, μετά τις έξι που είχε μοιράσει την 19η αγωνιστική απέναντι στο Περιστέρι, ενώ συνολικά έφτασε τις 376 και έπιασε στην 9η θέση των πασέρ του Ολυμπιακού τον Ντέιβιντ Ρίβερς.

Τέλος, με τη 261η εμφάνιση του στο Πρωτάθλημα, ο Παπανικολάου «έπιασε» τον Φάνη Κουμπούρα στην 75η θέση της της Basket League.