Skip to main content

Basket League – Φουντώνει η μάχη ενόψει Playoffs

Οι τέσσερις πρώτοι στην κατάταξη της κανονικής περιόδου της Basket League έχουν κλειδώσει, με τους Προμηθέα, Άρη και Λάρισα να δίνουν μάχη για την κατάκτηση των θέσεων 5-6, που σημαίνει την αποφυγή σύγκρουσης με τον Παναθηναϊκό από την 7η θέση στα πλέι οφ.

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Κολοσσός και ΑΕΚ, θα βρεθούν στις πρώτες τέσσερις θέσεις και περιμένουν να μάθουν τους αντιπάλους τους στην πρώτη φάση.

 

Ο Προμηθέας βρίσκεται στην 5η θέση (12-11), ο Άρης είναι 6ος (11-12) και η Λάρισα 8η (10-12) και θα παλέψουν για την είσοδο στην τελική εξάδα. Πολλά θα κριθούν από το παιχνίδι της Τετάρτης, όπου η Λάρισα υποδέχεται τον Προμηθέα.

 

Εφόσον οι Πατρινοί πάρουν το διπλό, τότε θα σφραγίσουν την 5η θέση και παράλληλα ο Άρης την 6η, υπερισχύοντας της Λάρισας στην ισοβαθμία. Αν κερδίσει η Λάρισα, τότε τα πάντα θα κριθούν στην 26η και τελευταία αγωνιστική.

 

Εκεί, οι Θεσσαλοί φιλοξενούν τον Ιωνικό και ο Άρης ταξιδεύει στην Πάτρα για το ματς με τον (αδιάφορο βαθμολογικά) Απόλλωνα, ενώ ο Προμηθέας έχει ρεπό. Αν κερδίσουν και οι δύο, τότε προκύπτει τριπλή ισοβαθμία, με τον Άρη να έχει το πάνω χέρι με συνολικές νίκες 3-1 (έχει κερδίσει δύο φορές τον Προμηθέα), ακολουθεί η Λάρισα (2-2 καθώς θεωρητικά θα έχει κερδίσει τον Προμηθέα) στην 6η θέση, ενώ οι Πατρινοί θα καταλήξουν 7οι (θεωρητικά ξανά στο 1-3).