Skip to main content

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 62-68: Ερυθρόλευκο πάρτι και στο ΟΑΚΑ

Ο Ολυμπιακός ξανανίκησε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με 68-62 για την 21η αγωνιστική της BasketLeague και ανέβηκε στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος με ρεκόρ 18-1 έναντι 17-2 του τριφυλλιού, αγκαλιάζοντας πλέον το πλεονέκτημα έδρας. Η ομάδα του Μπαρτζώκα, μετά από την ήττα στον πρώτο γύρο στο ΣΕΦ, μετράει τέσσερις συνεχόμενες νίκες εις βάρος των πρασίνων, δύο στο ΟΑΚΑ, μια στο ΣΕΦ και μια στο Ηράκλειο της Κρήτης.  Για το πρωτάθλημα, για το κύπελλο και για την Ευρωλίγκα…

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα με Σαντ Ρος, Νέντοβιτς, Παπαπέτρου, Έβανς και Παπαγιάννη, απέναντι στους πέντε πρώτους για τον Ολυμπιακό, που ήταν οι Γουόκαπ, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου, Βεζένκοβ και Φαλ.

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημα με ένταση και ταχύτητα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 6-2 στο 3ο και 11-7 στο 7ο λεπτό με τρία τρίποντα (δύο από Νέντοβιτς – ένα από Παπαπέτρου). Ο Ολυμπιακός αντέδρασε, έβγαλε διαδοχικές άμυνες και προσπέρασε 13-15 στο τέλος της πρώτης περιόδου, αναγκάζοντας τους αντιπάλους του, να σουτάρουν από μακριά, αφού η παρουσία του Φαλ, δεν τους επέτρεπε να πλησιάσουν στο καλάθι.

Το τριφύλλι, είχε σωστές αποφάσεις στην επίθεση, έβαλε στην εξίσωση και τον κόσμο και προηγήθηκε 22-17 στο 14ο λεπτό. Αξίζει να σημειωθεί πως στα πρώτα 15 λεπτά, οι παίκτες του Πρίφτη, δεν είχαν υποπέσει σε κανένα λάθος, ενώ είχαν μοιράσει 8 ασίστ. Οι πράσινοι, επέμειναν σε σουτ από την περιφέρεια, όπου ήταν εύστοχοι και έφτασαν στο +7 (30-23) στο 18ο λεπτό, με τους Πειραιώτες να αντιδρούν άμεσα και με τον ΜακΚίσικ να ισοφαρίζουν 32-32, λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, που βρήκε τους «αιώνιους» στην ισοπαλία με 34-34.

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια, το παιχνίδι συνέχιζε να παίζεται στο μισό γήπεδο, σε ένα στυλ που είχε επιβάλει από το ξεκίνημα ο Παναθηναϊκός. Στο 34-37 των φιλοξενούμενων, οι πράσινοι απάντησαν με 11-2 σερί, για το 45-39 στο 25ο λεπτό, με την ομάδα του Πειραιά να είναι άστοχη σε σουτ, που έγιναν υπό καλές προϋποθέσεις. Το time out του Μπαρτζώκα, και η είσοδος του ΜακΚίσικ, έφεραν το ερυθρόλευκο 0-8 για το 45-47 στο 27ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο ψύχραιμοι, ανέβασαν την ένταση στα μετόπισθεν και βρέθηκαν μπροστά με 50-52 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Οι δυο αντίπαλοι μπήκαν στην τελική ευθεία, με τις σκληρές άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο, αλλά και τα εκατέρωθεν λάθη να μην βοηθούν το ματς να έχει ρυθμό και το σκορ να είναι στην απόλυτη ισορροπία (54-54) στο 33ο λεπτό. Οι ερυθρόλευκοι, που ανανέωναν επιθέσεις και είχαν τούς Βεζένκοφ και ΜακΚίσικ σε εξαιρετική βραδιά, προηγήθηκαν αρχικά 57-61 και στο 38ο λεπτό ξέφυγαν με +6 (60-66). Το τριφύλλι δυσκολευόταν αφάνταστα να σκοράρει απέναντι στην άμυνα του Ολυμπιακού, που όσο το ματς όδευε στη λήξη, γινόταν όλο και πιο πιεστική. Το τελικό 62-68 ήρθε πέρα ως πέρα δίκαια με τους ερυθρόλευκους να έχουν πάρει τον αέρα των αντιπάλων τους και να τους νικάνε με κάθε τρόπο.

Ο Ολυμπιακός νικάει πλέον παντού τον Παναθηναϊκό. Και στο Πρωτάθλημα και στο Κύπελλο και στο… Ευρωπαϊκό!

Δεκάλεπτα: 13-15, 34-34, 50-52, 62-68

On Fire: Ο Σακίλ ΜακΚίσικ για ακόμα μια φορά, με 18 πόντους

Ξεχώρισαν: Για τον Ολυμπιακό οι Βεζένκοφ (13 π – 15 ριμπ.), Σλούκας (15 π. – 7 ασίστ) και Γουόκαπ (11 π.), ο οποίος πέρασε… χειροπέδες στο τέλος στο Νέντοβιτς. Για το Τριφύλλι, καλύτεροι ήταν οι Παπαγιάννης (10 π. – 8 ριμπ.) και Νέντοβιτς με 18 π.

Η μεγαλύτερη διαφορά: +8 (60-68) για τον Ολυμπιακό στο τέλος

Το στοιχείο που έκρινε την αναμέτρηση: Η εξαιρετική αμυντική αντίδραση του Ολυμπιακού στο τέλος

Διαιτητές: Παπαπέτρου, Πουρσανίδης και Τσαρούχα

ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΚΩΣΗΣ