Skip to main content

Πρίφτης για Γιόβιτς: «Δεν νομίζω να είναι στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό»

Ο Παναθηναϊκός έχει… κυκλώσει στο ημερολόγιο του την 11/4, ημερομηνία στην οποία θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό, για την 21η αγωνιστική της Basket League, σε ένα παιχνίδι, πάντως, στο οποίο, όπως όλα δείχνουν, δεν θα αγωνιστεί ο Στέφαν Γιόβιτς.

Ο Σέρβος γκαρντ βρίσκεται εκτός λόγω τραυματισμού στους προσαγωγούς, με τον Δημήτρη Πρίφτη, στο περιθώριο της αναχώρησης της ομάδας του για την Γερμανία, ενόψει του αγώνα της Τετάρτης  (6/4, 21:00) απέναντι στην Άλμπα, να δηλώνει απαισιόδοξος, αναφορικά με την συμμετοχή του παίκτη του στο «αιώνιο «ντέρμπι>

"Θα είναι ακόμα έξω για κάποιες μέρες, δεν ξέρω πόσες. Δεν νομίζω να είναι στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, είναι δύσκολο. Ήταν πολύ ευαίσθητος ο τραυματισμός του και ουσιαστικά θα χάσει ένα δίμηνο.  Αυτό είναι ένα μεγάλο πλήγμα για την ομάδα. Δυστυχώς περάσαμε 1.5 μήνα χωρίς αυτόν, μας δίνει μία ποιότητα. Νομίζω όμως ότι, όσο μπορούσαμε, κάναμε εκ των έσω την δουλειά όσο καλύτερα γινόταν", ήταν το σχόλιο του προπονητή του «τριφυλλιού».

Από εκεί και πέρα, ο προπονητής του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στο δύσκολο πρόγραμα που ακολουθεί, αρχικά με το εξ αναβολής ματς με την Άλμπα και εν συνεχεία με την αναμέτρηση απέναντι στην Φενέρμπαχτσε. 

«Η ερχόμενη εβδομάδα είναι πολύ δύσκολη αν βάλουμε σε αυτό το σετ παιχνιδιών και το ματς με τον Ολυμπιακό. Είναι μια εβδομάδα που έχουμε αρχίσει να μαζευόμαστε. Η διαδοχή των παιχνιδιών, βέβαια, δεν μας αφήνει πολύ μεγάλο περιθώριο για προπόνηση, αλλά μέσα από τα ματς πιστεύω πως αυτός ο ρυθμός μπορεί να διατηρηθεί και να μας κάνει καλό. Είναι δύο δύσκολα παιχνίδια με την Άλμπα και τη Φενέρ και προφανώς θέλουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να κλείσουμε τη σεζόν πιο θετικά απ’ ό,τι πήγε το μεγαλύτερο μέρος της».

Όσο για το τι πρέπει να κάνουν οι «πράσινοι» για να τα καταφέρουν στο Βερολίνο σχολίασε πως: «Θα πρέπει να έχουμε καλό σκεπτικό και καλή νοοτροπία. Στην επίθεση να πασάρουμε τη μπάλα, να μην κάνουμε βεβιασμένες επιθέσεις, να είμαστε πιο ομαδικοί και ταυτόχρονα να μην έχουμε αυτά τα σκαμπανεβάσματα που παρουσιάζουμε πολλές φορές και σε κάποια δεκάλεπτα δεχόμαστε τριάντα πόντους και μετά παίζουμε κάποια δεκάλεπτα που δεχόμαστε δέκα. Αυτή την  διαφοροποίηση στην απόδοσή μας, ειδικά αμυντικά, πρέπει να την εξαλείψουμε και να είμαστε πιο συνεπείς».

Όταν του ζητήθηκε να κάνει έναν απολογισμό της πορείας της ομάδας του ως τώρα, σχολίασε ότι: «Η συζήτηση του απολογισμού είναι πολύ μεγάλη και δεν είναι της παρούσης. Ήταν γενικά μια δύσκολη χρονιά, είχαμε πολλά θέματα να διαχειριστούμε, είχαμε κάποιες ατυχίες, κάναμε και τα λάθη μας προφανώς, είχαμε τις ολιγωρίες μας, αλλά είναι μια συζήτηση που θα γίνει με την ολοκλήρωση της χρονιάς».