Skip to main content

Ανγκόλα: «Μου είπαν ότι έχω μυοκαρδίτιδα και ότι έχω φλεγμονή στην καρδιά»

Για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες, μίλησε σε ιταλικό Μέσο ο Μπράιαν Ανγκόλα.

Ο Κολομβιανός άσος της ΑΕΚ, σε  συνέντευξή του στο ιταλικό σάιτ "basketinside.com", αναφέρθηκε στην αρχική διάγνωση, ενώ παράλληλα υποστήριξε πως σύντομα θα είναι πίσω στα παρκέ.

Μεταξύ άλλων, ο Ανγκόλα μίλησε:

Για το πότε ενημερώθηκε για το τι συμβαίνει και την τωρινή κατάσταση της υγείας του: "Νιώθω καλά. Μου είπαν ότι έχω μυοκαρδίτιδα και ότι έχω φλεγμονή στην καρδιά. Δεν νιώθω κάτι, αλλά πρέπει να κάνω κάποιες εξετάσεις ακόμα για να δούμε πώς είναι η καρδιά μου. Θα έχω νέα σε μερικές εβδομάδες".

Για την απογοήτευση που αισθάνθηκε όταν έμαθε τα νέα: "Ήταν πολύ απογοητευτικό, επειδή στην καριέρα μου έχω αντιμετωπίσει πολλά εμπόδια. Για παράδειγμα, κατέκτησα το πρωτάθλημα στο Βέλγιο και πήγα στην Παρτιζάν, όπου μετά από μία καλή αρχή, κάτι στράβωσε. Μετά πήγα στο Ισραήλ και είχα μία καλή σεζόν στο επίπεδο που ήθελα, πήγα στην ΑΕΚ και ήμουν καλά με τους συμπαίκτες μου και ήρθε αυτό πάνω που έπαιζα πολύ καλά. Είναι εκνευριστικό, αλλά αυτή είναι η ζωή και πρέπει να συνεχίσεις να πιέζεις".

Για το πώς αισθάνεται στην ΑΕΚ: "Πολύ όμορφα.. Προπονούμαι κάθε μέρα, ακόμα και αν δεν μπορώ να παίξω. Έχουμε καλές σχέσεις και είμαστε ενωμένοι ως ομάδα. Περάσαμε δύσκολα, ειδικά με αυτό που έγινε με τον Γέλοβατς. Θέλουμε να μείνουμε ενωμένοι και να πάμε στα playoffs" .

Για τον θάνατο του Στέφαν Γέλοβατς: "Ήταν τρομερό, τόσο λυπηρό. Είχαμε διπλανά ντουλάπια στα αποδυτήρια και μιλούσαμε κάθε μέρα, ήταν σπουδαίος άνθρωπος. Ήταν μία τραγωδία που δεν περιμένεις να ζήσεις".

Για την πρόταση της Μακάμπι: "Από όσο ξέρω και διάβασα, η Μακάμπι έκανε διάφορες προτάσεις στην ΑΕΚ, αλλά ειλικρινά δεν ξέρω τι έγινε μετά. Εγώ απλώς έπαιζα μπάσκετ".

Οι προβλέψεις του για πρωταθλητή του NBA και της EuroLeague: "Ελπίζω οι Σανς και ο Κρις Πολ να κατακτήσουν τον τίτλο στο NBA, κόντρα στους Μπακς. Ίσως και οι Τζαζ. Για την EuroLeague, θα ήθελα να πω ότι ο Ολυμπιακός έχει ελπίδες για τον τίτλο. Η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ και η Αρμάνι είναι πολύ δυνατές, οπότε όλα είναι πιθανά".