Skip to main content

ΑΕΚ-Κολοσσός Ρόδου 82-85: «Άλωσαν» τα Άνω Λιόσια οι θαλασσί με Σερβική υπογραφή

 Με κορυφαίους τους Σέρβους Ποτ και Μομίροφ, ο Κολοσσός Ρόδου επικράτησε εκτός έδρας της ΑΕΚ με 85-82 και ανέβασε το ρεκόρ του στο 4-2, ενώ οι κιτρινόμαυροι έπεσαν στο 3-3.

 
Οι δύο ομάδες εναλλάσονταν στα πρώτα λεπτά, με τον Κολοσσό Ρόδου να έχει το πάνω χέρι και να είναι μπροστά με δέκα πόντους στο τέλος της πρώτης περιόδου (26-16). Αν και η ΑΕΚ απείλησε με ένα επί μέρους σκορ 22-13 στο δεύτερο δεκάλεπτο και ισοφάρισε σε δύο περιπτώσεις, οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν το προβάδισμα τους και προηγήθηκαν με ένα πόντο στο τέλος του ημιχρόνου (39-38). Ιδιαίτερα ο  Ανδρέας Πετρόπουλος αποχώρησε τραυματίας στα 21.9" για το τέλος του πρώτου ημιχρόνου σε μια σύγκρουση που είχε στον αέρα με τον Βασίλη Ξανθόπουλο και προσγειώθηκε άτσαλα στο παρκέ στην προσπάθεια του να κλέψει την μπάλα.
 
Οι δύο σύλλογοι είχαν τα καλά τους κομμάτια στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, με τους κιτρινόμαυρους να προηγούνται με δύο πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου (63-61). Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στην τέταρτη περίοδο και το ματς εξελίχθηκε σε θρίλερ, με τον Κολοσσό Ρόδου να επικρατεί εκτός έδρας της ΑΕΚ με 85-82. 
 
Δεκάλεπτα: 16-26, 38-39, 63-61, 82-85
On Fire: Ο Μπράιαντ Ανγκόλα με 28 πόντους, τρία ριμπάουντ και δύο ασίστ σε 37:50 λεπτά. 
Η μεγαλύτερη διαφορά: Το 26-16 (οι δέκα πόντοι διαφοράς για τον Κολοσσό Ρόδου στο 10' λεπτό).
Ξεχώρισαν: Από τον Κολοσσό Ρόδου διακρίθηκε ο Ποτ με 16 πόντους, με τους Μομίροφ και Γουίλιαμς να σκοράρουν από 14 πόντους έκαστος. Από την ΑΕΚ ξεχώρισαν οι Ανγκόλα και Χάμερ με 28 και 16 πόντους αντίστοιχα. 
Το στατιστικό που έκανε την διαφορά: Το 51% στα τρίποντα για τον Κολοσσό Ρόδου, με την ΑΕΚ να έχει 36%.
Διαιτητές: Φούφης, Συμεωνίδης, Κωνσταντινόπουλος 
 
 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
 
 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.