Skip to main content

Αμύντας: Ο απολογισμός της φετινής σεζόν (pic)

Ο Αμύντας έκανε αφιέρωμα τον απολογισμό της φετινής χρονιάς, επισημαίνοντας πως η ομάδα του Υμηττού θα επιστρέψει δυνατότερη, σοφότερη και καλύτερη την επόμενη σεζόν, η οποία θα είναι η πέμπτη σερί στην Α2 Ανδρών.

Αναλυτικά ο απολογισμός της σεζόν 2019-2020 από την οπτική του Αμύντα:

«Για πέμπτη συνεχόμενη σεζόν στην Α2 Ανδρών θα βρίσκεται ο Αμύντας! Ο Σύλλογός εξασφάλισε την παραμονή του στην κατηγορία μετά την απόφαση της ΕΟΚ για πρόωρη λήξη του Πρωταθλήματος εξαιτίας της πανδημίας, χωρίς να υποβιβαστεί καμία ομάδα, αφού απέμεναν εννέα αγωνιστικές για το τέλος της κανονική περιόδου, αλλά και η φάση των Play-out.

Η σεζόν ξεκίνησε με τους Αλέξανδρο Ζαβό, Αλέκο Παρασκευόπουλο και Σάντρο Μουμούρη να συνεχίζουν στον πάγκο της ομάδας των Ανδρών. Η “σημαία” της ομάδας, ο αρχηγός μας, Λεωνίδας Ζούπας, δεν θα μπορούσε να μην είναι ο πρώτος από το ρόστερ, ο οποίος θα παρέμενε στον Υμηττό. Οι Θοδωρής Βαρδιάνος, Πάνος Κουκουνιάς, Γιώργος Κερασοβίτης, Θάνος Κωνσταντακόπουλος, Χρήστος Γκαβανόπουλος ανανέωσαν για μια ακόμη σεζόν με τον Αμύντα, ενώ, οι Φώτης Καπρής, Πάνος Καλδής, Αριστοτέλης Μέλιος, Σπύρος Σιούντρης, Ορέστης Γιούσι, καθώς και ο νεαρότερος Κωνσταντίνος Έξαρχος απέκτησαν σημαντικότερο ρόλο. Μόλις τρεις νέοι παίκτες εντάχθηκαν στην ομάδα, τρεις μεταγραφές, βέβαια, με ιδιαίτερη σημασία: ο Δημήτρης Κομποδιέτας, ο Στέλιος Χάλαρης και ο Κώστας Φακοπουλίδης.

Το Πρωτάθλημα δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, αφού η ομάδα μας ηττήθηκε στην πρεμιέρα από τον νεοφώτιστο Οίακα Ναυπλίου στο Κλειστό της “Πυρκάλ”. Στον δεύτερο αγώνα, η ομάδα μας έκανε μια εξαιρετική προσπάθεια στην Αμαλιάδα, αλλά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από τον Κόροιβο. Συναρπαστικό ήταν και το ματς στην Πάτρα με τον Απόλλωνα, όμως, ούτε εκεί κατάφερε ο Αμύντας να βρει την πρώτη του νίκη. Ακολούθησε ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, σε ένα ιστορικό για τον σύλλογο παιχνίδι και από τον Διαγόρα Δρυοπιδέων στον Υμηττό. Η 7η Αγωνιστική έμελλε να είναι και η πρώτη νικηφόρα για την ομάδα μας. Οι παίκτες μας πήραν ένα πολύ σημαντικό “διπλό” στο Αγρίνιο επί της τοπικής ομάδας με 76-80. Ωστόσο, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ο Αμύντας έπρεπε να αντιμετωπίσει και τον ΓΣ Ελευθερούπολης, για την εξ αναβολής 5η Αγωνιστική, αλλά και την δυνατή ομάδα του ΑΣ Καρδίτσας, αδυνατώντας να βρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Παρά το κακό ξεκίνημα, η ομάδα μας έδειχνε την διάθεση και τη δυνατότητα να ανατρέψει της κατάσταση. Στην 9η Αγωνιστική ήρθε η δεύτερη νίκη της σεζόν, και αυτή εκτός έδρας, με τον Αμύντα να επικρατεί του Ανατολία στη Θεσσαλονίκη με 60-62. Επιστρέφοντας με ενέργεια και ανεβασμένη ψυχολογία, υποδέχθηκε το Παγκράτι για το γειτονικό ντέρμπι. Με σκορ 74-58 πανηγύρισε την πρώτη νίκη του μπροστά στο κοινό του.

Παρόλα αυτά, δεν υπήρξε συνέχεια ως το τέλος του Α’ Γύρου, αφού ήρθαν ήττες από το Ψυχικό, τη Δάφνη Δαφνίου, τον Τρίτωνα, το μεγάλο φαβορί Χαρίλαο Τρικούπη και τον Φίλιππο Βέροιας. Στην αυλαία της Β’ Φάσης η ομάδα μας ταξίδεψε στο Ναύπλιο, χωρίς να μπορέσει να πάρει τη ρεβάνς κόντρα στον Οίακα. Μετά από αυτή της εξέλιξη, ήρθε η κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της ομάδας μας με τους Αλέξανδρο Ζαβό και Αλέκο Παρασκευόπουλο, ύστερα από μακρά συνεργασία. Ο Σπύρος Σαμόλης ανέλαβε το τιμόνι της ομάδας, με τα χαμόγελα να επιστρέφουν στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Κόροιβο Αμαλιάδας, του οποίου ο Αμύντας επιβλήθηκε με 89-87. πετυχαίνοντας την τέταρτη νίκη του. Ο αμφίρροπος χαρακτήρας της αναμέτρησης μεταξύ Αμύντα και Απόλλωνα διατηρήθηκε και στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι, στον Υμηττό. Και πάλι, ωστόσο, οι Πατρινοί ήταν αυτοί που πήραν τη νίκη. Στη συνέχεια ήρθε η ήττα από τον ΓΣΕ στην Ελευθερούπολη και εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό. Το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν έμελλε να είναι η αναμέτρηση στο Αιγάλεω, με τον δεύτερο της βαθμολογίας, Διαγόρα Δρυοπιδέων να κερδίζει το ματς.

Η φετινή σεζόν χαρακτηρίστηκε σίγουρα από ανεξήγητες δυσκολίες. Όμως τα δύσκολα είναι για αυτούς που ξέρουν να τα ξεπερνούν. Και ο Αμύντας έχει αποδείξει πως μπορεί να το κάνει. Και θα συνεχίσει να το κάνει! Η φετινή δοκιμασία θα κάνει την ομάδα μας να επιστρέψει δυνατότερη, σοφότερη και καλύτερη.»