Skip to main content

Basket League: Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός, με 16 η επόμενη Α1

«Λευκό καπνό» έβγαλε το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, που πραγματοποιήθηκε, κάτω από αυστηρά υγειονομικά μέτρα, στην Αίθουσα Συνεντεύξεων Τύπου του ΟΑΚΑ, καθώς οι ομάδες της Basket League αποφάσισαν, τόσο για τον πρωταθλητή, όσο και για την ουρά της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.

Έτσι αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος (κάτι που σημαίνει πως η απορρίφθηκε η πρόταση της ΑΕΚ για Final 8), με παράλληλη επικύρωση της βαθμολογίας και ανάδειξη του Παναθηναϊκού ως πρωταθλητή της σεζόν 2019-20.

Όσον αφορά την ουρά της βαθμολογίας, το ΔΣ αποφάσισε να μην υποβιβαστεί κανείς, ενώ παράλληλα θα ισχύσει κανονικά η άνοδος δύο ομάδων από την Α2. Έτσι, τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Άρης (οι ουραγοί της βαθμολογίας την στιγμή της διακοπής), θα αγωνίζονται κανονικά και την νέα σεζόν στην Α1, η οποία, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα διεξαχθεί με 16 ομάδες, αν και, όπως σημειώθηκε, αν κάποια ομάδα από τις δύο που θα ανέβουν από την Α2, δεν μπορέσει να ανταπεξέλθει, τότε δεν θα αντικατασταθεί.

Τέλος, στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσαν και κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη σεζόν, όπως κατώτατο συνολικό μπάτζετ κατάθεση εγγυητικής επιταγής ύψους 200.000 ευρώ (60.000 +140.000 ευρώ που θα μπουν σε λογαριασμό ειδικού σκοπού ώστε να υπάρχει κάλυψη σε περίπτωση οποιασδήποτε δυσκολίας ρευστότητας για τους μισθούς των αθλητών),  καθώς και συγκεκριμένες γηπεδικές εγκαταστάσεις (με minimmum 1200 θέσεις),

Να σημειωθεί πως τα κριτήρια συμμετοχής θα ψηφιστούν στο επόμενο Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, ενώ για να ισχύουν όλα αυτά θα πρέπει να υπάρξει και η απαραίτητη επικύρωση της ΕΟΚ.