Skip to main content

Αντετοκούνμπο: Το ESPN ανέλυσε τα καρφώματά του και εξήγησε γιατί είναι ασταμάτητος (vid)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ασταμάτητος μέσα στη ρακέτα και το ESPN ανέλυσε μέσω video τι είναι αυτό που τον κάνει τόσο κυρίαρχο.

Ο περσινός MVP του ΝΒΑ πήγαινε με... σπασμένα φρένα και φέτος μέχρι τη διακοπή λόγω του κορονοϊού και ήταν το πρώτο φαβορί για το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της σεζόν.

Ο αναλυτής του ESPN, Κιρκ Γκόλντσμπερι, ετοίμασε ένα βίντεο στο οποίο εξήγησε τον τρόπου που καταφέρνει ο Γιάννης να κυριαρχεί αλλά και τι είναι αυτό που τον κάνει ξεχωριστό.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανάλυσή του, όλα αρχίζουν από το γεγονός ότι σε αντίθεση με άλλους παίκτες που στο παρελθόν σκόραραν κυρίως με καρφώματα, ο Αντετοκούνμπο μπορεί να επιτεθεί στο καλάθι από έξω προς τα μέσα με drive, βάζοντας τη μπάλα στο παρκέ.

Το δεύτερο στοιχείο που τον βοηθάει είναι ότι οι Μπακς έχουν χτιστεί πάνω στα χαρακτηριστικά του. Ολόκληρη η ομάδα δηλαδή έχει στελεχωθεί και λειτουργεί με τέτοιο τρόπο, ούτως ώστε ο Γιάννης να έχει χώρους και να κάνει το παιχνίδι του. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι αντίπαλες ομάδες φοβούνται να στείλουν πάνω του δεύτερο αμυντικό, καθώς ο Γιάννης έχει την ικανότητα να βλέπει τους ελεύθερους συμπαίκτες του και να «σπάει» τη μπάλα στην περιφέρεια.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

https://www.facebook.com/NBAonESPN/videos/548046432560956/