Skip to main content

Παπανικολάου: «Οικογένεια ο Ολυμπιακός, είναι ωραίο να χτίζεις τέτοιες σχέσεις»

Η EuroLeague έκανε... focus στον Κώστα Παπανικολάου, με τον διεθνή φόργουορντ του Ολυμπιακού να μοιράζεται τις σκέψεις του για τη σχέσεις του με την ομάδα του Πειραιά και τους Βασίλη Σπανούλη και Νίκολα Μιλουτίνοφ να μιλούν για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά αλλά και την αξία του συμπαίκτη τους.

Ο 29χρονος φόργουορντ είναι μία από τις σταθερές των «ερυθρόλευκων» κι ένα από τα βασικά κομμάτια του ελληνικού κορμού του Ολυμπιακού. Η EuroLeague ετοίμασε ένα μικρό βίντεο-αφιέρωμα στον Κώστα Παπανικολάου, με τον ίδιο να στέκεται στους δεσμούς που έχει με τους Πειραιώτες.

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της EuroLeague:

«Αν δεν ήταν ο Ολυμπιακός δεν ξέρω αν θα ήμουν στο υψηλότερο επίπεδο. Ήταν η ομάδα που μου έδωσε την ευκαιρία να αποδείξω τι μπορώ να κάνω στο παρκέ και σε τι είμαι καλός.  Είναι σαν οικογένεια. Οι δεσμοί που έχω με την ομάδα, τη διοίκηση και κάθε έναν είναι πολύ δυνατοί.

Όταν σταματήσεις να παίζεις μπάσκετ, είναι καλό να ξέρεις ότι έχεις χτίσει αυτές τις σχέσεις με την ομάδα, τους οπαδούς και όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού. Όταν ήρθα εδώ και ήμουν νεαρός, είχα παίκτες που με βοήθησαν και με στήριξαν με όλους τους τρόπους, αυτο προσπαθω να κάνω κι εγώ.

Πρέπει να τους βοηθήσεις, να τους μιλάς και να δίνεις συμβουλές σε πράγματα που μπορείς. Μετά, είναι πάνω του αν θέλει να σε ακούσει κι αυτό θα κάνω για κάθε παιδί, για καθε νεαρό παίκτη που θα έρθει στην ομάδα.

Δεν θα σταματήσω ποτέ να ζητάω όλο και περισσότερα από τον εαυτό μου. Αυτή είναι η δουλειά του επαγγελματία αθλητή. Είμαι χαρούμενος που αποδίδω καλά για την ομάδα μου, με χαροποιεί ακόμα περισσότερο όμως ότι αυτό είναι καλό ότι έρχονται και οι νίκες.

Στο τέλος της σεζόν, η νίκη είναι που μετράει και τι κατάφερε να κάνει η ομάδα... Όχι μόνο η ατομική απόδοση του κάθε παίκτη. Δεν έχει να κάνει με μένα, τον Νίκολα, τον Βασίλη ή τον Γιώργο. Έχει να κάνει με την ομάδα».

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης δήλωσε για τον φίλο και συμπαίκτη του:

«Τον ξέρω από μικρό παιδί. Όταν ήρθε εδώ και μεγάλωνε χρόνο με τον χρόνο, ήξερα ότι μπορεί να γίνει ένας πραγματικά ποιοτικός παίκτης. Πολλές φορές τα στατιστικά του δεν αντιπροσωπεύουν τι δίνει ο Κώστας πάνω στο παρκέ. Είναι ένα πολύ σημαντικό γρανάζι της ομάδας και είμαστε πολύ τυχεροί που τον έχουμε».

Από τη μεριά του, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος είναι από τους πιο στενούς φίλους του Παπανικολάου είπε:

«Όταν ήρθα στον Ολυμπιακό με βοήθησε πάρα πολύ, ήταν ένας από αυτούς που με πίεζαν και με έκαναν να αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου. Ένας από αυτούς που με βοήθησαν να γίνω καλύτερος παίκτης. Βοηθάει τους πάντες, έχει μεγάλη καρδιά και μου αρέσει πολύ. Θα είναι φίλος για όλη μου τη ζωή.

Είναι πολύ σημαντικός παίκτης για την ομάδα και το σύλλογο. Είναι ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς στην Ευρώπη. Η ενέργεια που βγάζει μπορεί να παρασύρει και τους υπόλοιπους».