Skip to main content

Ringer για Ποκουσέφσκι: «Ένας 7-footer που κινείται σαν περιφερειακός και πασάρει σαν γκαρντ»

Το Ringer παρουσίασε τους 30 παίκτες με τη μεγαλύτερη προοπτική στο επερχόμενο draft, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι.

Στην 20ή θέση της λίστας με τα κορυφαία prospects του Ringer βρίσκεται ο παίκτης του Ολυμπιακού, τον οποίο συγκρίνουν με τους Λαμάρ Όντομ, Ντέντλεφ Σρεμπφ και Ντράγκαν Μπέντερ.

Η περιγραφή μάλιστα αναφέρει πως πρόκειται για έναν: «7-footer που κινείται σαν περιφερειακός, πασάρει σαν γκαρντ αλλά χρειάζεται να δυναμώσει για να μπορέσει να κάνει επιτυχία στο NBA».

Συγκεκριμένα, στα θετικά του Ποκουσέφσκι, οι Αμερικανοί σημειώνουν:

«Έχει πολύ καλό footwork και έλεγχο του κορμιού του, που σε συνδυασμό με την καλή κυκλοφορία του και βγαίνοντας από τα σκριν, μπορεί να εκτελέσει ακόμα και με ένα χέρι στο πρόσωπό του. Είναι φίνος πασέρ που μπορεί να δώσει τη μπάλα με αρκετούς τρόπους τη μπάλα με ακρίβεια. Με αυτό το ύψος, μπορεί να πασάρει πάνω από τους αμυντικούς στο pick and roll, κάτι που οι περισσότεροι δεν μπορούν να κάνουν.

Έχει καλο χειρισμό της μπάλας για το μέγεθός του, χρησιμοποιεί αρκετές ντρίμπλες για να δημιουργήσει χώρο και οι κινήσεις του είναι πολύ αποφασιστικές. Είναι εύκολο να ονειρευτεις έναν επιθετικο ρόλο για εκείνον ως αυτός που θα ανοίγει το γήπεδο και ως δεύτερος χειριστής στην επίθεση και ως παίκτης που ξεκιναει τον αιφνιδιασμό μετά τα ριμπάουντ που μαζεύει.

Ενδεχομενος, ένας πολύπλευρος αμυντικός που αν γίνει πιο δυνατός, έχει την ευλυγισία και την ταχύτητα να καλύψει έναν μικρότερου μεγέθους αντίπαλο. Προσεκτικός στην άμυνα μακριά από τη μπάλα, ο οποίος επικοινωνεί και καλύπτει διαδρόμους για να εμποδίσει τις πάσες».

Από την άλλη, για τα αρνητικά του...

«Ειναι πολυ λεπτος και πολύ λίγοι παίκτες με αυτό το κορμί έχουν πετύχει στο NBA. Ενδέχεται να μην καταφέρει ποτέ να γίνει ένας καλός αμυντικός στο 1on1 κυρίως λόγω των αθλητικών του περιορισμών. Είναι ζωτικής σημασίας να ακολουθήσει ένα τέλειο πρόγραμμα ενδυνάμωσης.

Δεν είναι συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα. Ορισμένες φορές παίζει ως κάποιος πολύ πιο κοντός από το ύψος του, δίχως να επιδιώκει να αλλοιώνει προσπάθειες για σουτ με τα μακριά του χέρια.

Προσπαθεί να κάνει πολλά στην επίθεση. Παίρνει δύσκολες προσπάθειες και κάνει κακοσχεδιασμένες κινήσεις αντί να προσπαθήσει για τα απλά. Πρέπει να βελτιώσει τη μηχανική του στο σουτ, οι καλύτερες βάσεις θα φέρουν καλύτερα αποτελέσματα.

Ενδεχομένως είναι ένας ταλαντούχος παίκτης και κοντά στο καλάθι αφού μπορεί να χρησιμοποιήσει και τα δύο χέρια, δυσκολεύεται πολύ όμως απέναντι σε μεγάλα και μακριά κορμιά. Δεν έχει δείξει κάποιες κινήσεις στο ποστ».

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη τη λίστα που παρουσίασε το Ringer.