Skip to main content

Παπαθεοδώρου: «Είμαστε πολύ γεμάτοι απ’ το ταξίδι μας στο BCL»

Ο προπονητής του Προμηθέα, Ηλίας Παπαθεοδώρου, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio.

Αναλυτικά είπε:

Για το ευρωπαϊκό «ταξίδι» τού Προμηθέα: «Η αποτίμηση έχει πολύ θετικό πρόσημο με την έννοια ότι όταν ξεκίνησε η χρονιά, γνωρίζοντας της δυσκολίας του BCL και την ανάπτυξη του θεσμού, δεν είχαμε συγκεκριμένο στόχο, αλλά θέλαμε όσο το δυνατόν πιο μακριά. Προκριθήκαμε στο top-16, το οποίο ήταν μια μεγάλη επιτυχία, αλλά εκεί μας “άνοιξε η όρεξη”. Ήμασταν σε ένα πολύ δύσκολο γκρουπ, απέναντι σε ομάδες με τεράστια εμπειρία, αλλά καταφέραμε να προκριθούμε. Εκεί ήμασταν αρκετά άτυχοι στην κλήρωση, πέσαμε με την καλύτερη ομάδα του BCL, μια ομάδα με πάρα πολύ καλό υλικό, παίκτες και προπονητές. Δε βρίσκεται τυχαία πρώτη στην ACB. Είχαμε πολύ δύσκολο έργο, αλλά δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό, ανταποκριθήκαμε σε μεγάλο βαθμό στα παιχνίδια και είμαστε πολύ γεμάτοι απ’ το ταξίδι μας στο BCL».

Για τη στήριξη του κόσμου: «Η παρουσία του κόσμου, με 3.5-4 χιλιάδες κόσμο σε μια εργάσιμη μέρα το απόγευμα, είναι μια μεγάλη επιβράβευση. Μετά τη συγκλονιστική προσπάθεια που κάναμε, την οποία τη χάρηκε πάρα πολύ ο κόσμος, είχαμε μια αντίδραση πολύ συγκινητική. Υπάρχει ενθουσιασμός γι’ αυτό που παρουσιάζει η ομάδα όλη τη χρονιά».

Για τη φετινή αγωνιστική σεζόν της ομάδας του: «Έχουμε δείξει ένα πάρα πολύ καλό πρόσωπο όλη τη χρονιά. Παίζουμε ένα πολύ καλό και γρήγορο μπάσκετ, με αρκετές επιθέσεις, με σκορ, καλάθια, εντυπωσιακές φάσεις. Δεύτερον, έχουμε καταφέρει αυτήν την προσπάθεια να την πραγματοποιήσουμε με 11 καινούργιους παίκτες και καινούργιους προπονητές. Ταυτόχρονα, έχουμε και νέους παίκτες, μια διαδικασία που μας χαροποίει ιδιαίτερα. Προς το παρόν είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά όχι γεμάτοι. Έχουμε να δώσουμε πράγματα και να τελειώσουμε τη χρονιά με έναν τρόπο που αξίζει σε όλη την προσπάθεια που έχουμε κάνει μέχρι τώρα».

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος: «Το κίνητρο μεγαλώνει έχοντας να αντιμετωπίσεις ομάδες τόσο υψηλού επιπέδου, όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Δεν έχει τελειώσει η χρονιά για εμάς, έχουμε τα παιχνίδια του 3ου γύρου και το κύριο κομμάτι του πρωταθλήματος, για το οποίο έχουμε παλέψει όλη τη χρονιά. Είναι δεδομένο πως έχουμε πολύ μεγάλο κίνητρο για τη συνέχεια».

Για τη γρήγορη ενσωμάτωση του Μπράις Χάμιλτον: «Υπάρχει μια πάρα πολύ καλή ατμόσφαιρα. Έχει δημιουργηθεί ένα πολύ καλό κλίμα και μια χημεία μέσα σε όλον τον οργανισμό. Έτσι μπορεί να πάρουμε ένα καινούργιο παίκτη, να τον βάλουμε πολύ γρήγορα στη διαδικασία και να αντιδράσει πολύ γρήγορα πολύ καλά. Όταν “απορροφάς” μια καινούργια προσθήκη ενός καλού παίκτη και αυτός βγάζει το καλό πρόσωπο, δε συμβαίνει μόνο επειδή είναι πολύ καλός παίκτης, αλλά και γιατί υπάρχει ένα πλαίσιο στο οποίο μπορεί να λειτουργήσει και αυτός σε έναν γρήγορο βαθμό. Αυτό δείχνει την ποιότητά της δουλειάς και είναι το μεγαλύτερο παράσημο τη φετινή χρονιά».

Για τα νεαρά παιδιά της ομάδας: «Έχουμε πολλά παιδιά που δεν έχουν εμπειρία ή παρουσία σε αυτό το επίπεδο, αλλά με τη δουλειά τους και το κλίμα στο εσωτερικό της ομάδας τούς δίνεται η δυνατότητα, μέσα απ’ την προσπάθειά τους, να δείξουν τον καλό τους εαυτό, ότι έχουν δυνατότητες. Αυτό μάς χαροποιεί διπλά. Το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται νέους Έλληνες πρωταγωνιστές, να ταυτιστεί ο κόσμος με καινούργια παιδιά, να δημιουργηθεί μεγαλύτερος πυρήνας Ελλήνων παικτών που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον. Είναι ευχάριστο και για τον Προμηθέα, γιατί έχει επενδύσει στο “στοίχημα” αυτό».