Skip to main content

Μουράτος: «Κάναμε ξανά κατάθεση ψυχής, θα είναι δικαίωση για το Λαύριο αν μπούμε στα play-offs»

Το Λαύριο επιβλήθηκε με 89-85 του ΠΑΟΚ, σε αγώνα για τη 2η αγωνιστική του 3ου γύρου της Basket League και ο πρώτος σκόρερ των νικητών, αλλά και του αγώνα, Βασίλης Μουράτος, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio και μίλησε για την νίκη επί του ΠΑΟΚ  , τον Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ και τους στόχους της ομάδας της Λαυρεωτικής.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη νίκη επί του ΠΑΟΚ: «Ήταν ένα πάρα πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι, γιατί είχε πάρει πολύ μεγαλύτερη δημοσιότητα και έκταση λόγω της άφιξης του Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ. Η ομάδα μας κάθε βδομάδα, επειδή έχουμε μείνει πολύ λίγα άτομα, υπερβάλλει εαυτόν, ανεξαρτήτως νίκης ή ήττας. Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ κάναμε για μία ακόμη φορά κατάθεση ψυχής και δείξαμε από τι μέταλλο είμαστε φτιαγμένοι και πόσο πολύ θέλουμε να πετύχουμε και να διακριθούμε».

Για το αν τους έδωσε παραπάνω κίνητρο ότι θα αντιμετώπιζαν τον Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ: «Αυτό από μόνο του σαν γεγονός είναι πάρα πολύ σπουδαίο, να έρχεται ένας παίκτης αυτού τού βεληνεκούς στη Ελλάδα. Μόνο προς τα πάνω μπορεί να οδηγήσει το μπάσκετ στη χώρα μας αυτό. Θεωρώ πως μας κράτησε σε πολύ υψηλά επίπεδα κινήτρου, γιατί όλοι είχαμε αγωνία και περιμέναμε να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται και πώς είναι από κοντά. Άπαντες ήμασταν σε εγρήγορση».

Για τον Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ: «Μιλούσε εξαιρετικά, δε δημιουργούσε κανένα θέμα. Ήταν πάρα πολύ ταπεινός και στο πώς κινούταν και στο πώς μίλαγε, δεν είχε κανένα απέριττο ύφος ή κάτι αρνητικό. Είναι θέμα χρόνου να αρχίσει να κάνει πολύ μεγάλο “θόρυβο”».

Για το κίνητρο των ξένων παικτών τού Λαυρίου: «Έχει ταυτιστεί απόλυτα η δουλειά που γίνεται και το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει, μαζί με τη φιλοδοξία που έχουν οι παίκτες. Εκτός απ’ το ότι είναι φιλόδοξοι είναι και εξαιρετικοί χαρακτήρες. Έχουν “παντρευτεί” όλα αυτά και βγαίνει ένα πάρα πολύ όμορφο αποτέλεσμα στο παρκέ, όλες τις μέρες της βδομάδας. Το κλίμα είναι εξαιρετικό και νομίζω ότι η ομάδα ευχαριστιέται να παίζει. Παρ’ όλο που είμαστε λίγοι, ο ένας παίζει για τον άλλον και αυτό βγαίνει και στο γήπεδο».

Για τον στόχο τους στα play-out: «Πριν ξεκινήσουν τα play-out ο στόχος ήταν να πάμε να παλέψουμε όλα τα ματς, γιατί, πρώτα απ’ όλα, το οφείλουμε στους εαυτούς μας για την προσπάθεια όλης της χρονιάς. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Παραμένουμε πολύ ταπεινοί, παραμένουμε με ψηλά το κεφάλι και ξέρουμε ότι όλο αυτό που έχουμε “χτίσει” δε θα πάει χαμένο αν συνεχίσουμε να προσπαθούμε».

Για το ενδεχόμενο πρόκρισής τους στα play-offs: «Θα είναι κάτι πάρα πολύ όμορφο και πολύ σημαντικό για το στάτους και τη δυναμική όλων, τόσο για την ομάδα, όσο και για τους παίκτες. Θα είναι πολύ σπουδαίο επίτευγμα αυτό σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι θα είναι μια δικαίωση για τους ανθρώπους που απαρτίζουν αυτήν την ομάδα, που έχουν επιλέξει ένα μοντέλο ομάδας-οικογένειας και να πορευτούν με αυτό και στα καλά και στα άσχημα. Κάθε νίκη η διάκριση γι’ αυτήν την ομάδα, που για εμένα αποτελεί οργανισμό πρότυπο, αποτελεί και μια δικαίωση για την ίδια».

 

Για τον 3ο γύρο στη Basket League: «Είναι πολύ πρωτόγνωρη διαδικασία. Εμείς σαν παίκτες πρέπει και θέλουμε να παίζουμε περισσότερα παιχνίδια. Εγώ και η ομάδα ευχαριστιόμαστε που έχουμε μεγαλύτερο ανταγωνισμό, περισσότερα παιχνίδια, μεγαλύτερο κίνητρο. Το νέο format μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι πολύ καλό και τα επόμενα χρόνια».