Skip to main content

Παπανικολάου: «Είμαστε σε καλό φεγγάρι και πρέπει να το εκμεταλλευθούμε απέναντι στον Παναθηναϊκό»

Ο Κώστας Παπανικολάου μετά την καταπληκτική εμφάνιση που έκανε σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην καλή κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα του με τον ίδιο να ισχυρίζεται πως πρέπει να εκμεταλλευτούν το καλό μομέντουμ ενόψει Παναθηναϊκού (14/3).

Ξεκάθαρος ήταν ο αρχηγός του Ολυμπιακού , ο οποίος δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ πως το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι σημαντικό αλλά δεν κρίνει τα μέγιστα στην σεζόν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Παπανικολάου:

"Όταν βρεθήκαμε και δουλέψαμε όλοι μαζί στην προπόνηση, η εικόνα μας άλλαξε. Τώρα βγαίνει και το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς, στο κατάλληλο χρονικά σημείο προς το φινάλε της χρονιάς που είναι και το πιο σημαντικό. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, πάντα προσπαθείας να βελτιώνεσαι. Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, μετά από πέντε ματς, δεν υπάρχουν πολλά να κρύψεις.

 Σίγουρα είναι σημαντικό από βαθμολογικής άποψης, αλλά δεν κρίνονται τα πάντα. Παίζουμε στην έδρα μας και θέλουμε να είμαστε εμείς οι νικητές. Πάντα ένα ντέρμπι είναι σημαντικό και για τον κόσμο και για την ψυχολογία της ομάδας, είμαστε σε καλό φεγγάρι και πρέπει να το εκμεταλλευθούμε για να φτάσουμε στην νίκη. Αυτά τα ματς είναι ιδιαίτερα, υπάρχουν στιγμές και φάσεις που μπορούν να αλλάξουν το μομέντουμ, δεν χωράνε προβλέψεις.

Είμαστε δύο πάρα πολύ ανταγωνιστικές ομάδες που παλεύουμε για το καλύτερο πλασάρισμα στη EuroLeague. Πρώτος μας στόχος είναι η είσοδος στα playoffs, από εκεί και πέρα θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας και για το πλεονέκτημα έδρας. Νομίζω ότι αν δείτε τα τελευταία μας παιχνίδια, δεν είμαστε και τόσο άσχημοι επιθετικά. Έχουν αναβαθμιστεί και οι δύο διοργανώσεις, γίνονται πάρα πολύ καλά και σφιχτά παιχνίδια. Ο καθένας μπορεί να κερδίσει παντού".