Skip to main content

Nαν:«Ξέρω ότι υπάρχει μια μεγάλη αντιπαλότητα με τον Ολυμπιακό»

Ο Κέντρικ Ναν μίλησε στην εκπομπή Pick & Roll της Cosmote Tv για το προσεχές ντέρμπι του Παναθηναϊκού  με τον Ολυμπιακό, για τις ομάδες της EuroLeague που τον προσέγγισαν, για τον Εργκίν Αταμάν και τον ρόλο του στο τριφύλλι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

"Προσεύχομαι αρκετά! Είμαι άνθρωπος που προσεύχεται κάθε μέρα, για τη ζωή που έχει. Είμαι Χριστιανός, οπότε προσεύχομαι για να τον ευχαριστήσω για τη θέση που με έχει βάλει και με έχει βοηθήσει στη ζωή μου.

Προφανώς θέλω την νίκη και για την ομάδα μου. Ξέρω ότι υπάρχει μια μεγάλη αντιπαλότητα με τον Ολυμπιακό. Θέλουμε να δείξουμε γιατί είμαστε καλύτερη ομάδα. Πιστεύω στην ομάδα μου και στους συμπαίκτες μου. Ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε.

 Μέχρι ενός σημείου ναι, με έκανε σκληρό το Σικάγο. Η αποφασιστηκότητά μου και η πίστη μου στο Θεό με πήγαν παρακάτω. Νομίζω ότι έχουμε ένα πλεονέκτημα όσοι είμαστε από εκεί. Νομίζω ότι το Σικάγο είναι από τα καλύτερα μέρη του κόσμου.

Μου πήρε λίγο καιρό να προσαρμοστώ, αλλά νομίζω ότι τα πάω αρκετά καλά για τους δύο μήνες που είμαι εδώ. Ανταπεξέρχομαι καλά στο στιλ παιχνιδιού και στο physicality που υπάρχει, όχι μόνο στην EuroLeague, αλλά και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι καλό το επίπεδο του μπάσκετ. Υπάρχει υψηλός ανταγωνισμός. Προσπαθώ να δείξω ότι είμαι κυρίαρχος και γιατί είμαι ένας από τους κορυφαίους παίκτης της Λίγκας.

Η πιο μεγάλη έκπληξη για μένα ήταν το physicality που υπάρχει, τόσο στις προπονήσεις, όσο και στα παιχνίδια. Παίζουμε ένα ή δύο παιχνίδια στην EuroLeague και ένα ματς στο πρωτάθλημα κάθε εβδομάδα. Οι απαιτητικές προπονήσεις και αυτό το επίπεδο επαφών στα παιχνίδια. Πρέπει να αποδίδεις κάθε μέρα. Μόνο οι σκληροί επιβιώνουν. Δεν είναι μια εύκολη διοργάνωση. Όπως είπα ο ανταγωνισμός είναι υψηλός. Μου αρέσει που είμαι μέρος όλου αυτού, το έχω αγκαλιάσει.

Πιστεύω ότι θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο (σσ. το Final Four) και ακόμα παρακάτω. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα και στα παιδιά στα αποδυτήρια. Είμαστε όλοι καινούργιοι εδώ. Πρώτη χρονιά παίζουμε όλοι μαζί. Εγώ είμαι εδώ δύο μισή μήνες και όπως μπορείτε να δείτε σε κάθε παιχνίδι βελτιωνόμαστε. Το να βρίσκουμε ελεύθερα σουτ, να παίζουμε μαζί στην άμυνα και να παίρνουμε ομαδικές νίκες είναι κάτι που θέλουμε όλοι και αυτό είναι ένα καλό χαρακτηριστικό.

 

Δεν πολυμιλούσε ο κόουτς Αταμάν όταν ήρθα εδώ. Δεν ήμουν σε αγωνιστική φόρμα, γιατί δεν είχα κάνει προετοιμασία. Σε κάθε φάση στην προπόνηση έβγαζε ένα play για μένα μέχρι να κουραστώ. Αυτό γινόταν συνεχόμενα επί μία εβδομάδα. Ήταν πολύ έντονο. Δεν το λέω με κακό τρόπο ότι ήταν έντονο. Προετοίμαζε απλά το σώμα μου για να έρθω στο ίδιο επίπεδο με όλους τους άλλους, γιατί ήρθα λίγο αγότερα. Αυτός είναι ο ρόλος που ήθελα να έχω και αυτό σίγουρα δούλεψε για μένα.

Υπήρχε αρκετό ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό, την Παρτίζαν και την Αρμάνι εκείνη την εποχή. Προφανώς επέλεξα τον Παναθηναϊκο. Δεν είχα ιδέα που θα έμπλεκα, όπου και να πήγαινα. Αλλά οι μάνατζέρ μου και ο κύκλος με βοήθησαν να ζυγίσω τις επιλογές και να αποφασίσω πιο fit θα ήταν το καλύτερο για μένα.

Ο προπονητής και το στυλ παιχνιδιού ήταν σίγουρα σημαντικά στοιχεία για μένα. Ο Αταμάν δίνει μεγάλη ελευθερία στους παίκτες στην επίθεση, παρότι είναι αμυντικογενής προπονητής. Κι αυτό με ευνοεί, ευνοεί τις δυνατότητές μου. Είναι μια καινούργια ομάδα, όπως είπα. Μόνο 2-3 παίκτες υπήρχαν από την περασμένη σεζόν και ήθελα να ενταχθώ σε ένα φρέσκο σύνολο, όπου όλοι θα γνωριζόμασταν μεταξύ μας την ίδια στιγμή", ανέφερε ο Αμερικανός γκαρντ του τριφυλλιού.