Skip to main content

Μπαρτζώκας: «Παίξαμε πολύ άσχημα στο πρώτο μέρος, το επίπεδο στην Basket League έχει ανέβει»

Ο Ολυμπιακό δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στον Κολοσσό, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να στέκεται στο κακό πρώτο ημίχρονο της ομάδας του, ενώ παράλληλα έδωσε συγχαρητήρια στους Ροδίτες, κάνοντας λόγο για την ενίσχυση του επιπέδου της Basket League.

"Θα αναλύσουμε το παιχνίδι. Συγχαρητήρια στον Κολοσσό, έχει δύο πολύ καλούς περιφερειακούς και έναν πολύ καλό προπονητή. Έπαιξαν πολύ καλά, πολύ σκληρά, έκαναν πολλά φάουλ και τους δίνω συγχαρητήρια. Το πρωτάθλημα έχει ανέβει, έχει 9-10 ομάδες που έχουν ενισχυθεί. Το επίπεδο είναι πιο δύσκολο απ' όσο πριν από τρία χρόνια.

Παίξαμε πολύ άσχημα στο πρώτο μέρος, χωρίς ρυθμό, είχαμε χαμηλό ποσοστό σε φάσεις κάτω από το καλάθι. Προερχόμαστε από δύο διπλές εβδομάδες και από έξι αγώνες. Πετρούσεβ και Φαλ ήταν τραυματίες και έμειναν έξω. Μη συγκρίνουμε παιχνίδια. Έχουμε μέρες μέχρι τη Μακάμπι, πρέπει να συνέλθουμε, να έχουμε ενέργεια και να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε", ήταν τα λόγια του προπονητή του Ολυμπιακού στην κάμερα της ΕΡΤ. 

Λίγο αργότερα, στην συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης, ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε: 

"Το επίπεδο έχει ανέβει τρομερά, από την πρώτη μέχρι την τελευταία θέση. Ο Κολοσσός έχει τον Περάντες και τον Γκάουντλοκ και άλλους που ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους. Η κυριαρχία μας στο ριμπάουντ μας έδωσε το παιχνίδι, όταν κυκλοφορήσαμε τη μπάλα και βάλαμε τα σουτ. Αυτά που δεν βάλαμε στο πρώτο μέρος από καλούς σουτέρ. Τελικά κερδίσαμε με διαφορά γιατί αναγκαστήκαμε να παίξουμε με κάποιους παραπάνω απ' όσο θέλαμε εξαιτίας και των τραυματισμών των Πετρούσεβ και Φαλ.

Είχαμε έξι αγώνες σε δύο εβδομάδες, με ταξίδι στην Ισπανία. Το κίνητρο και η ενέργεια είναι σε χαμηλότερο επίπεδο στα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος. Η αίσθησή μου είναι ότι έχουμε μεγάλη πίεση, το επίπεδο του ανταγωνισμού είναι υψηλό. Όλοι χρειάζονται τον χρόνο τους. Και οι παίκτες της βάσης μας είχαν θέμα προσαρμογής και ο Γουόκαπ και ο Πίτερς και ο Κάναν. Οι πάντες θεωρούν ότι κάθε χρόνο πρέπει να είμαστε στο Final Four. Η πίεση είναι μεγάλη. Κάθε χρόνο και μεγαλύτερη, δεν υπάρχει εύκολο ματς. Πρέπει να συνηθίσουν οι παίκτες να παίζουν με την πίεση και μετά να ξεδιπλώσουν το ταλέντο που έχουν.

Αυτή τη στιγμή, πιο πιθανό είναι να παίξει ο Πετρούσεβ. Για τον Φαλ είναι πολύ αμφίβολο, αύριο θα ξέρουμε περισσότερα μετά από κάποιες ιατρικές συσκέψεις. Έχει ένα θέμα, έπαιξε τραυματίας και στα δύο παιχνίδια στην Ισπανία. Αύριο θα ξέρουμε περισσότερα".