Skip to main content

Αρβανίτης: «Όλοι πρέπει να ρίξουμε τους τόνους και να είμαστε στην ίδια σελίδα εναντια της αθλητικής βίας»

Στον ραδιοφωνικό «αέρα» του Yellow Radio 101,7 φιλοξενήθηκε ο Λευτέρης Αρβανίτης, με το στέλεχος της ομάδας της Θεσσαλονίκης να μιλά, μεταξύ άλλων, για την πορεία και τους στόχους του Άρη, αλλά και την κλήση του από την επιτροπή δεοντολογίας, για τα όσα είχε δηλώσει περί προσπάθειας επηρεασμού των διαιτητών στα επερχόμενα παιχνίδια των κίτρινων με ΠΑΟΚ και Προμηθέα

Αναλυτικά ο Λευτέρης Αρβανίτης μίλησε:

Για τη φετινή ομάδα:

Εμείς είμαστε έμπειροι στο κομμάτι διαχείρισης ηττών και αγωνιστικών κρίσεων. Θα πρέπει να πούμε όμως ότι η ομάδα έχει κάνει κάποιες ήττες το τελευταίο διάστημα.

Στο Eurocup παίζουμε σε ένα πάρα πολύ δυνατό θεσμό με καλές και ακριβές ομάδες χωρίς οικονομικά προβλήματα, με εμπειρία στο να παίζουν δύο παιχνίδια την εβδομάδα, ενώ η δική μας ομάδα συμμετέχει έχοντας αποχή πέντε ετών από την Ευρώπη, οπότε είναι λογικό να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα και να μην έχουμε σταθερότητα.

Όσο περνάει ο καιρός θα γινόμαστε καλύτεροι. Ένα ακόμη πράγμα που πρέπει να συνυπολογίσουμε είναι ότι δεν έχουμε παίξει ποτέ πλήρεις. Συνεχώς έχουμε τραυματισμούς βασικών παικτών.

Στο τελευταίο παιχνίδι μιλάμε για μία πανάκριβη ομάδα, αλλά και ομάδα επιπέδου Euroleague, ωστόσο από μόνη της επέλεξε να παίξει στο Eurocup. Και φυσικά τα περισσότερα παιδιά έχουν την απειρία να παίζουν δύο παιχνίδια την εβδομάδα.

Όσον αφορά το Ελληνικό πρωτάθλημα είμαστε σε έναν καλό δρόμο, έχουμε κάνει διπλά στη Ρόδο και το Μαρούσι αλλά και στην Πάτρα, έχουμε ένα κρίσιμο παιχνίδι την Κυριακή με το Περιστέρι, εμείς είμαστε σε μία καλή κατάσταση και ελπίζουμε ότι θα παίξουμε καλά για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι με τη συμπαράσταση του κόσμου.

Για τη νοοτροπία της διοίκησης:

Είμαστε μία διοίκηση που έχει φτιάξει τα τελευταία δύο χρόνια ομάδες που παλεύουν κάθε παιχνίδι, έχουμε κερδίσει τον Παναθηναϊκό δύο φορές, παλεύουμε όλα τα παιχνίδια και δίνουμε μάχες. Η φιλοσοφία είναι απόρροια της νοοτροπίας μας, να παλεύει και να κοιτάζει ψηλά.

Η διοίκηση προέρχεται από τον Α.Σ. που τον Δεκέμβριο του 2019 παρέλαβε την ομάδα στην τελευταία θέση και σε τέσσερα χρόνια φτάσαμε να παίζουμε στο Eurocup, όλοι κοιτάμε ψηλά.

Εμείς κυνηγάμε οποιανδήποτε μπορεί να θέλει ή να μπορεί να βοηθήσει τον Άρη και σε ραντεβού πηγαίνουμε. Στόχος μας είναι αυτός, κανείς δεν θέλει να έχει την πίεση της καθημερινότητας και να βάζει χρήματα από την τσέπη του που θα μπορούσε να έχει για τη δουλειά του και την οικογένεια του.

Για την κλήση του από την επιτροπή δεοντολογίας:

Κλήθηκα από την επιτροπή δεοντολογίας της ΕΟΚ η οποία βασίζεται στον αθλητικό νόμο για μία δήλωση μου. Θέλω να πω ότι εγώ είμαι ο πρώτος που θέλω να τονίσω ότι όλοι μας πρέπει να ρίξουμε τους τόνους, να συμπαρασταθούμε στους θεσμούς και τους ανθρώπους της Ελληνικής διαιτησίας, να είμαστε ήρεμοι και να μη χρησιμοποιήσουν εκφράσεις οι οποίες μπορούν να λειτουργήσουν αρνητικά στην προσπάθεια που κάνουμε απέναντι στην αθλητική βία.

Για εμένα ήταν μία «δημοσιογραφική» έκφραση που είπα «δημοσιογραφική σφαγή», δεν θα έπρεπε να την κάνω, θα έπρεπε να προσέχουμε και είμαι ο πρώτος που το πιστεύει και το κάνει αυτό.

Μπορεί να αισθανόμαστε κάποια διαιτητική αδικία, ωστόσο θα πρέπει να είμαστε ήρεμοι και να την εκφράζουμε με πιο σωστές λέξεις. Πρέπει όλοι μας να είμαστε στην ίδια σελίδα εναντίων της αθλητικής βίας.

Για το αν ο Άρης θα βρίσκεται και τη νέα σεζόν στο Eurocup:

Θα δούμε που θα βρισκόμαστε στο τέλος της χρονιάς βάση μπάτζετ, ο στόχος μας είναι να συμμετέχουμε στην Ευρώπη, είτε στο Eurocup είτε στο BCL.

Για το που μπορεί να φτάσει η ομάδα:

Θέλουμε η ομάδα να βρίσκεται στην Ευρώπη, να συμμετέχει, να ακούγεται το όνομα του Άρη. Εμείς ποτέ δεν είπαμε ότι μπορούμε να πάρουμε πρωτάθλημα ή κύπελλο, ποτέ δεν λαϊκίσουμε.

Για τον ισολογισμό του ΓΕΜΗ:

Σχετικά με τον ισολογισμό του ΓΕΜΗ, θα κάνουμε μία συνέντευξη τύπου όπως κάνουμε κάθε χρόνο και θα ενημερώσουμε ακριβώς για το τι γίνεται.

Ο ισολογισμός αυτός θα κλείσει τον Ιούνιο του 24′ και θα υπάρχουν νέα για αυτόν τον Μάιο του 24′.

Για το αν είναι ευχαριστημένος από τη λειτουργεία και την απόδοση της ομάδας:

Από τη λειτουργεία της ομάδας όσον αφορά τη δουλειά που γίνεται στο παρκέ και το πώς δουλεύουν όσοι είναι στο σταφ και όσοι παίζουν είμαστε ευχαριστημένοι.

Όσον αφορά την απόδοση και το πως αντιμετωπίζονται κάποια παιχνίδια μπορούμε και εκεί να πούμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Έπαιξαν ρόλο οι τραυματισμοί, ξέρετε όσοι έχετε παίξει ομαδικά αθλήματα πόσο σημαντικοί είναι κάποιοι παίκτες.

Όταν επιστρέψει ο Σανόγκο θα έχουμε Σόουζα-Μπάνκστον στο «5», θα έχουμε για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό Μπλούμπεργκς και Σανόγκο στο «4» και θα μπορεί να πάει ο Χάρελ στο «3».

Για τον κόσμο που θέλει να βρεθεί στο Ουλμ-Άρης:

Σε όλα τα γήπεδα που πηγαίνουμε κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε ο κόσμος να είναι ευχαριστημένος και να μπαίνει στο γήπεδο με άνεση. Το ίδιο πράγμα κάνουμε και στο γήπεδο της Ουλμ, θα βγάλουμε ανακοινώσεις. Θα έχουμε πολύ κόσμο στη Γερμανία.

Για τον Α.Σ.:

Είμαστε σε μία φάση που αποπληρώνουμε πολλά χρέη προηγούμενων ετών. Έχουν εξοφληθεί πάνω από 10-15 παίκτες, προπονητές και μάνατζερ, μένουν άλλοι τρεις μόνο αθλητές και παλεύουμε.

Η ομάδα του ανδρικού πόλο είναι και αυτή σε μία λογική του να πάρει το πρωτάθλημα και να ανέβει κατηγορία. Είμαστε γενικότερα σε μία κατάσταση να αποπληρώνουμε παλιά χρέη.

Ο Α.Σ. παλεύει μόνος του, δεν έχει βοήθεια από κανέναν. Είναι ότι έσοδα υπάρχουν από την εγγραφή των μελών μας που είναι 70-80 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο, από την κάρτα φιλάθλου που είναι ένα έσοδο από τον κόσμο και μέσα από αυτά πρέπει να συντηρίσουμε τον Α.Σ. που μόνο η μισθοδοσία είναι 100.000, ενώ το ανδρικό βόλεϊ έχει μπάτζετ 80.000 και το πόλο 40.000, καταλαβαίνεται ότι δεν φτάνουν τα χρήματα.

Στόχος μας είναι η άνοδος δύο τμημάτων, του ανδρικού πόλο και του ανδρικού βόλεϊ, πιστεύω ότι στο τέλος θα πετύχουμε. Ο αγώνας γίνεται, είναι τίμιος, είναι ειλικρινής και δεν θα αφήσει πίσω του κανένα πρόβλημα.

Πιστεύω ότι ο Καρ είναι ένας πολύ καλός αθλητής και παίκτης που τα επόμενα χρόνια θα φτάσει στο υψηλό επίπεδο. Ήρθε σε μία σκληρή και πονηρή λίγκα, ήρθε από ένα διαφορετικό πρωτάθλημα και ακόμη δεν του έχει βγει.

Θεωρώ ότι τα επόμενα χρόνια θα δείξει την αξία του. Ο Άρης είναι μία μεγάλη ομάδα με πίεση που δεν μπορεί να δώσει μεγάλη πίστωση χρόνου, οπότε προχωρήσαμε στο να φέρουμε έναν καθαρό πλέι-μέικερ, δημιουργό με εμπειρία στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ.