Skip to main content

ΕΣΑΚΕ - Χαρά, αγάπη και δώρα για 16η συνεχή χρονιά στο Χριστοδούλειο Ίδρυμα

Αντιπροσωπεία του ΕΣΑΚΕ και του ΠΣΑΚΚ βρέθηκε για 16η συνεχή χρονιά στο Χριστοδούλειο Ίδρυμα, παραδίδοντας δώρα για τα κορίτσια, αλλά και τις ευχές του ελληνικού μπάσκετ για τις εορταστικές ημέρες που έρχονται.

Αναλυτικά η ενημέρωση του ΕΣΑΚΕ: 

Το μπάσκετ έδωσε και φέτος το «παρών» στο Χριστοδούλειο για να μοιράσει δώρα στα κορίτσια του Ιδρύματος και κυρίως να εκφράσει την στήριξη και την συμπαράσταση στο πολύτιμο κοινωνικό έργο του Ορφανοτροφείου Θηλέων το οποίο λειτουργεί από το 1943. Τον ΕΣΑΚΕ εκπροσώπησαν ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων Χάρης Παπαγεωργίου και ο Επιχειρησιακός Διευθυντής Κωνσταντίνος Μουλίνος. Από την πλευρά του ΠΣΑΚΚ ο Γενικός Διευθυντής Κώστας Αλεξανδρίδης μαζί με τους Γιάννη Παπαγεωργόπουλο (Μαρούσι), Δημήτρη Βεργίνη (Πανιώνιος), Νίκο Καμπούρη (Αμύντας) και τις παίκτριες Ιωάννα Δίελα (Ολυμπιακός), Διονυσία Αλεξανδρή (Παναθηναϊκός), Πηνελόπη Παυλοπούλου (Παναθηναϊκός) και Ευαγγελία Νάτσκου (Ελευθερία Μοσχάτου).

Ο πρόεδρος του Χριστοδούλειου κ. Γιώργος Χριστοφοράκης αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον ΕΣΑΚΕ και τον ΠΣΑΚΚ για την έμπρακτη στήριξη τους όλα αυτά τα χρόνια όπως και τους εκπροσώπους της εταιρείας FILA που είναι σήμερα μαζί μας. Αυτή η εκδήλωση πραγματοποιείται για 16η συνεχή χρονιά και είμαστε ιδαίτερα χαρούμενοι. Είναι ημέρα γιορτής για εμάς, η παρουσία σας εδώ. Παράλληλα όμως, είναι ημέρα ευθύνης για εμάς ώστε να συνεχίσουμε το έργο μας με τον σωστό τρόπο πάντα για το καλό των παιδιών. Η παρουσία σας μας δίνει κίνητρο να δουλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις γι' αυτά τα χαμόγελα. Το μπάσκετ μας δίνει πάντα χαρές και μας κάνει υπερήφανους. Εύχομαι πολλές επιτυχίες και καλές γιορτές σε όλους».

«Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών και ο Πανελλήνιος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών και Καλαθοσφαιριστριών βρισκόμαστε μαζί για 16η χρονιά εδώ στο Χριστοδούλειο Ίδρυμα όχι από υποχρέωση για μια φιλανθρωπική δράση εν όψει των Εορτών, αλλά ωθούμενοι από το ανθρωπιστικό καθήκον να βοηθήσουμε το έργο σας», σχολίασε ο κ. Παπαγεωργίου και πρόσθεσε: «Το έργο που επιτελείται εδώ και 80 χρόνια στο Χριστοδούλειο Ίδρυμα και είναι να «αγκαλιάσει» τα ορφανά κορίτσια. Να τους προσφέρει την δυνατότητα να μεγαλώσουν με στοργή και αγάπη, να μορφωθούν και όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή να ανοίξουν τα… φτερά τους στην ζωή.

Αυτό το ιερό έργο ερχόμαστε με τις μικρές μας δυνάμεις να ενισχύσουμε, κυρίως να δώσουμε στα κορίτσια λίγη χαρά και σε σας συμπαράσταση. Το άθλημα του μπάσκετ είναι κοινωνικό γεγονός. Δεν είναι αποκομμένο από την κοινωνία αλλά κομμάτι της. Όσο μπορούμε οφείλουμε να υποστηρίζουμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και εκείνους που τους βοηθούν, που τους προσφέρουν τα απαραίτητα. Νιώθουμε μεγάλη χαρά που είμαστε εδώ ειλικρινά. Ίσως να είναι μεγαλύτερη η χαρά η δική μας, η χαρά της μικρής αυτής προσφορά από την δική σας. Σας εύχομαι καλά Χριστουγέννα, ευτυχισμένο το νέο έτος και να συνεχίσετε το πράγματι ιερό έργο σας για ακόμη πολλές δεκαετίες».

«Έχω έρθει πολλές φορές στο Χριστοδούλειο Ίδρυμα και γνωρίζω καλά την σημαντική προσπάθεια που γίνεται για το καλό των παιδιών. Συγχαρητήρια για το έργο σας και ευχόμαστε να το κάνετε για πολλά χρόνια. Θα είμαστε πάντα δίπλα σας σε ό, τι χρειαστείτε», είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΠΣΑΚΚ και παίκτης του Πανιώνιου, Δημήτρης Βεργίνης ενώ η παίκτρια του Ολυμπιακού Ιωάννα Δίελα σχολίασε: «Είναι χαρά μας που είμαστε εδώ κι εκπροσωπούμε το γυναικείο μπάσκετ σε μία πολύ σημαντική εκδήλωση. Συγχαρητήρια για το πολύτιμο έργο που επιτελείτε και θα ειμαστε πάντα στο πλευρό σας, να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις».