Skip to main content

Καστρίτης: «Με πάθος και κίνητρο για τη νίκη»

Ο προπονητής του Άρη, Γιάννη Καστρίτη και οι παίκτες, Ρομπέρτο Γκάλινατ και Διαμαντής Σλαφτσάκης μίλησαν λίγο πριν τον αγώνα των κιτρινόμαυρων με την Τουρκ Τέλεκομ, την Τετάρτη (18/8), για την τρίτη αγωνιστική του Eurocup.

Αναλυτικά η ενημέρωση του Άρη:

Ο ΑΡΗΣ Midea υποδέχεται αύριο Τετάρτη (18/10, 20:00) την Τουρκ Τελεκόμ για την 3η αγωνιστική του BKT EuroCup και ο Γιάννης Καστρίτης τόνισε τι πρέπει να κάνει η ομάδα για να πάρει την πρώτη νίκη της στη διοργάνωση.

Ο κόουτς του ΑΡΗ Midea δήλωσε:

«Η αλήθεια είναι πως κάναμε χθες μία πάρα πολύ καλή προπόνηση. Προφανώς είναι γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αλλά αυτό ισχύει για τις τελευταίες 10 ημέρες περίπου, οπότε, στον βαθμό που μπορούμε, έχουμε προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα προκειμένου να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις ενός πάρα πολύ δύσκολου και απαιτητικού παιχνιδιού απέναντι σε μία ομάδα με μεγάλες βλέψεις στον θεσμό του EuroCup φέτος».

Για το κέρδος της ομάδας μετά από την νίκη στην Πάτρα:

«Οπωσδήποτε είναι πολύ σημαντικό να κερδίζουμε, κάθε νίκη είναι υπερπολύτιμη, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για το ξεκίνημα της χρονιάς και μάλιστα σε έναν αγώνα εκτός έδρας μετά από μία πολύ απαιτητική εβδομάδα. Για εμένα το σημαντικότερο είναι πως τα παιδιά ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά και στο πνευματικό επίπεδο, αλλά και στον τρόπο που προσέγγισαν αγωνιστικά  το παιχνίδι. Βλέπουμε στην πράξη κάποια πράγματα τα οποία τα δουλεύουμε και πρέπει να βελτιώσουμε, αυτή είναι η δουλειά μας. Κρατάμε ό,τι πρέπει να κρατήσουμε, και θετικό και αρνητικό, από το παιχνίδι απέναντι στον Απόλλωνα και προχωράμε με την ίδια συνταγή, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα παιχνίδια».

Για τον ρυθμό και τη «χημεία» που αποκτά η ομάδα:

«Απέχουμε ακόμα από το να παίξουμε στο επίπεδο που θέλουμε και είναι φυσιολογικό. Από την άλλη όμως αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία, κάθε φορά που βρισκόμαστε στο παρκέ θα αγωνιζόμαστε για τη νίκη. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς να επιστρέψουν οι τραυματίες και να δούμε όλη την ομάδα στο γήπεδο και τις προπονήσεις. Οπωσδήποτε, όμως είμαστε ευχαριστημένοι γιατί τα παιδιά που είναι ενεργά και έτοιμα να προσφέρουν δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και αγωνίζονται και για τους απόντες».

Για το αν επιθυμούσε ένα πιο εύκολο πρόγραμμα στο EuroCup απ’ αυτό που έχει η ομάδα:

«Πολλά μπορεί να επιθυμούμε, αλλά δυστυχώς αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να το ελέγξουμε, είναι σαφές πως ο βαθμός δυσκολίας είναι πάρα πολύ αυξημένος. Όπως και η Γκραν Κανάρια, αλλά και η Τουρκ Τέλεκομ είναι δύο πολύ καλές ομάδες που πέτυχαν πέρυσι στον θεσμό. Το πιο σημαντικό είναι ότι και φέτος οι βλέψεις τους είναι υψηλές. Η Τουρκ Τέλεκομ είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα και σαν σύνολο αλλά και ατομικά ο κάθε παίκτης, οπότε περιμένουμε ένα ακόμη δύσκολό παιχνίδι, αλλά από την πλευρά μας με το ίδιο πάθος, αλλά και κίνητρο, θα αγωνιστούμε και αύριο».

Για την παρουσία του κόσμου:

«Ο κόσμος μας βοήθησε πάρα πολύ με την Γκραν Κανάρια, όπως μας βοηθάει ένα γεμάτο γήπεδο ανεξαρτήτως αντιπάλου. Το έχουμε πει και περισσότερο τα νέα παιδιά το βιώνουν  αυτό, που βλέπουν το πόσο κοντά είναι ο κόσμος στην ομάδα, αλλά και εμείς καθημερινά βλέπουμε το πόσο αυτό τους επηρεάζει θετικά. Οπότε, για ακόμη μία φορά, θα εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο μας για τη στήριξή του και μακάρι και αύριο να είναι μαζικά δίπλα μας και να μας σπρώξει σε μία νίκη».

Για το πόσο σημαντική είναι μία νίκη στο πρωτάθλημα και αν υπάρχει διάκριση με μία νίκη στην Ευρώπη:

«Για εμάς είναι ακριβώς το ίδιο, όποτε είμαστε στο παρκέ για επίσημο παιχνίδι ανεξαρτήτως αντιπάλου και διοργάνωσης αγωνιζόμαστε για τη νίκη. Προφανώς όποτε το καταφέρνουμε μας κάνει πιο χαρούμενος και μας δίνει αυτοπεποίθηση για την συνέχεια, αλλά το σημαντικότερο είναι να ξέρουμε πως στο τέλος της ημέρες έχουμε δώσει το 100% και πως στην επόμενη προπόνηση θα προσπαθήσουμε το ίδιο».

Ο Διαμαντής Σλαφτσάκης μίλησε στη Media Day για τον αυριανό (18/10, 20:00) αγώνα με την Τουρκ Τέλεκομ.

Ο Έλληνας φόργουορντ επισήμανε:

«Θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο και απαιτητικό παιχνίδι. Θα φανεί αύριο ποιος έχει μεγαλύτερη ποιότητα, ποιος θέλει τη νίκη περισσότερο. Πιστεύω θα κερδίσει αυτός που θα έχει τη μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι. Ευελπιστώ ότι με τη βοήθεια του κόσμου, θα είμαστε ανταγωνιστικοί και θα εμφανίσουμε ένα πρόσωπο που θα μας επιτρέψει να διεκδικήσουμε τη νίκη».

Για το πόσο βοήθησε η νίκη στην Πάτρα και πόσο βοηθά που σε κάθε αγώνα μπαίνουν περισσότεροι παίκτες στην εξίσωση:

«Στον αγώνα με τον Απόλλωνα υπήρχε το πρέπει. Σίγουρα μας δίνει μία ώθηση αυτή η νίκη, μία έξτρα ενέργεια, ενώ ανεβαίνει και η ψυχολογία μας. Από κει και πέρα, το αυριανό είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, με άλλες απαιτήσεις, άλλες ανάγκες. Η Τουρκ έχει τεράστιο βάθος και διαφορετική ποιότητα. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να παίξουμε όπως μπορούμε».

Για το αν μέσω σκάουτινγκ βρέθηκαν κάποια αδύνατα σημεία της Τουρκ Τέλεκομ:

«Σίγουρα βρέθηκαν. Αυτό είναι μέρος της διαδικασίας, να προσαρμοστούμε γιατί έχουμε τρεις μέρες για να ετοιμάσουμε ένα παιχνίδι. Θεωρώ ότι δεν έχει σχέση η περσινή ομάδα της Τουρκ με τη φετινή, από τη στιγμή που αλλάζει ο προπονητής, αλλάζει και η φιλοσοφία. Από κει και πέρα, εμείς θα κάνουμε το παιχνίδι μας, μέσα από την άμυνά μας η οποία πρέπει να είναι η δύναμη και η βάση μας για να βρούμε λύσεις στην επίθεση και να διεκδικήσουμε τη νίκη».

Για το γεγονός ότι και πάλι θα κληθεί να αντιμετωπίσει αρκετά πιο μεγαλόσωμους παίκτες:

«Οι ψηλοί της Τέλεκομ είναι θηριώδεις. Όμως δε φοβόμαστε κανέναν. Παίξαμε και με ψηλούς όπως ο Μιλουτίνοφ και αυτοί της Γκραν Κανάρια. Εμείς όμως θα κάνουμε το παιχνίδι μας για να διεκδικήσουμε τη νίκη». 

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ μίλησε στη Media Day του ΑΡΗ Midea για τον αυριανό (18/10, 20:00) αγώνα με την Τουρκ Τέλεκομ.

Ο Αμερικανός γκαρντ τόνισε:

«Πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι μας και να ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή μας. Να αντιμετωπίσουμε τα δυνατά σημεία τους και να τους περιορίσουμε, ώστε να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που θέλουμε».

Για την εικόνα που έχει από την Τουρκ Τέλεκομ:

«Έχουμε δει παιχνίδια τους. Ξέρουμε τον τρόπο με τον οποίο παίζουν και έχουμε εντοπίσει τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους».

Για το αν ο ίδιος είναι έτοιμος σωματικά και ψυχολογικά για την πρόκληση του αυριανού αγώνα.

«Ναι, είμαι έτοιμος από όλες τις απόψεις. Η ομάδα προπονείται σκληρά και βελτιώνεται αγώνα με τον αγώνα και εγώ προσωπικά νιώθω απόλυτα έτοιμος για τον αυριανό αγώνα».

Για το αν είναι έτοιμος να βάλει μεγάλα σουτ, τα οποία θα χρειαστεί ο ΑΡΗΣ Midea:

«Ναι, φυσικά, είμαι πάντα έτοιμος».