Skip to main content

Ολυμπιακός – Απαλλάχθηκε από τον Αθλητικό Δικαστή για την ενδυμασία του προπονητικού τιμ στο ματς με τον Άρη

Η απόφαση του προπονητικού τιμ του Ολυμπιακού να φορέσει tshirts μέσα από τα σακάκια, στο παιχνίδι με τον Άρη, δεν άρεσε στην Αθλητική Δικαιοσύνη, η οποία και κάλεσε τους Πειραι΄ώτες για παράβαση σχετικά με την ενδυμασία του τεχνικού επιτελείου, με την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή, πάντως, να είναι απαλλακτική.

Όπως αναφέρουν οι κανονισμοί του πρωταθλήματος, το προπονητικό τιμ οφείλει να φορά σακάκια με πουκάμισο και γραβάτα, με το σχετικό άρθρο του ΕΣΑΚΕ να αναφέρει:

"Οι προπονητές κατά την άσκηση των καθηκόντων τους οφείλουν να είναι ευπρεπώς ενδεδυμένοι και να φορούν γραβάτα, σακάκι, παντελόνι (όχι τζιν). Εκτός από τους προπονητές ευπρεπώς ενδεδυμένοι φορώντας γραβάτα, σακάκι, παντελόνι (όχι τζιν) πρέπει να είναι και οι βοηθοί προπονητή, ο team manager, ο διερμηνέας, ο στατιστικογράφος, ο συνοδός και ο ιατρός της ΚΑΕ".

Να σημειωθεί, πάντως, πως η γραβάτα έχει καταργηθεί στην Euroleague, ενώ και στο ΝΒΑ, οι προπονητές μπορούν να φορούν ό, τι θέλουν, από το φθινόπωρο του 2020.

Αναλυτικά η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή του ΕΣΑΚΕ:

"Απαλλάσσεται η ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΕ) για την παράβαση της διάταξης σχετικά με την ενδυμασία του τεχνικού επιτελείου, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της ΑΡΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΑΡΗΣ ΚΑΕ 2003), που διεξήχθη στις 8-10-2023".