Skip to main content

Κολοβέρος: «Να κοιτάμε στα μάτια κάθε αντίπαλο, ακόμα και αν είναι ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός»

Για την απόφαση του να αναλάβει τα ηνία του Κολοσσού, την σπουδαία νίκη επί του Περιστερίου αλλά και τους στόχους της ομάδας, μίλησε στο EOK WEB Radio ο Ιωσήφ Κολοβέρος.

Αναλυτικά ο άσος της ομάδας της Ρόδου μίλησε:

Για τη νίκη επί του Περιστερίου: «Οι στόχοι των δύο ομάδων είναι διαφορετικοί, αλλά κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Κι εμείς μια καινούργια ομάδα είμαστε και κάθε παιχνίδι μπορούμε να το παλέψουμε και να το κερδίσουμε. Η αλήθεια είναι πως ούτε κι εμείς περιμέναμε ένα τόσο υψηλό σκορ στο παιχνίδι, αλλά ήμασταν εύστοχοι και καταφέραμε να κάνουμε μια πολύ σημαντική νίκη στο ξεκίνημα».

Για τον φετινό στόχο του Κολοσσού: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, κάθε αντίπαλο πρέπει να τον κοιτάμε στα μάτια, ακόμη κι αν είναι ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός. Θεωρώ πως σε κάθε παιχνίδι έχουμε κάτι να κερδίσουμε. Εμείς είμαστε μια νεανική ομάδα, με τον Γόντικα να είναι ο μεγαλύτερος ηλικιακά. Έχουμε επίσης ένα παιχνίδι τη βδομάδα, δεν έχουμε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση, οπότε κάθε σαββατοκύριακο θα βγάζουμε πολύ μεγάλη ενέργεια με σκοπό να διεκδικήσουμε καθ’ ένα απ’ αυτά».

Για τη φιλοσοφία του κόουτς Σεγούρα: «Κυρίως θέλει να πιέζουμε στην άμυνα και να τρέχουμε στον αιφνιδιασμό, να βγάζουμε ελεύθερα σουτ. Επειδή ξεκινήσαμε θεωρητικά αργά την προετοιμασία μας, μέρα με τη μέρα προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε και να γίνουμε περισσότερο ομάδα. Ως αρχές θεωρώ ότι έχει το να πιέζουμε το γήπεδο και να βγάζουμε ελεύθερα σουτ».

Για το αν ο Κολοσσός είναι φτιαγμένος για να πηγαίνει σε υψηλό σκορ: «Ήμασταν και πολύ εύστοχοι, οπότε γι’ αυτό πήγε τόσο ψηλά το σκορ με το Περιστέρι. Σίγουρα ο κόουτς Σεγούρα δε θα θέλει να δεχόμαστε 90-100 πόντους. Κάποια στιγμή δε θα είμαστε τόσο εύστοχοι, οπότε πρέπει να στηριχτούμε περισσότερο στην άμυνα. Θεωρώ ότι θα το δουλέψουμε στην πορεία αυτό».

Για το επερχόμενο (16/10) παιχνίδι με το Λαύριο: «Το Λαύριο έκανε μια πολύ σημαντική νίκη, ένα τεράστιο διπλό εκτός έδρας. Από ‘κει και πέρα, κι εμείς έχουμε πολλές μέρες μπροστά μας, προς το παρόν δεν έοχυμε δει κάποιο βίντεο και δεν έχουμε κάνει κάποια ανάλυση των παικτών του Λαυρίου, αλλά κι εμείς μέχρι την άλλη Δευτέρα θα είμαστε έτοιμοι».

Για τον Πολ Γιόργκενσεν: «Είναι καλός παίκτης, καλό παιδί και σωστός επαγγελματίας. Είναι στο γήπεδο στην ώρα του, έρχεται πρώτος και φεύγει τελευταίος».

Για τον λόγο που πήγε στον Κολοσσό: «Πέρυσι ο Κολοσσός ήταν στα play-offs. Φέτος, και με το καινούργιο format, αν καταφέρουμε να διεκδικήσουμε μια θέση στα play-offs, θα ‘ναι σημαντικό βήμα για ‘μένα να παίξω κι έτσι στα play-offs και σαν εμπειρία. Το νέο format είναι ωραίο, γιατί έχουμε περισσότερα παιχνίδια».