Skip to main content

Τακιανός: «Η διαδικασία του αποτελέσματος στην Ελλάδα μπορεί να αποβεί επώδυνη στην ήττα ή να φέρει ακραίες αντιδράσεις χαράς στην νίκη»

Για την παρουσία του ΠΑΟΚ στο Super Cup αλλά και την δυσκολία της διαχείρισης του αποτελέσματος στην Ελλάδα, μίλησε στην συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης, ο Φώτης Τακιανός.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ:  

Για το ποιο πρόσωπο θα παρουσιάσει ο ΠΑΟΚ: “Βρισκόμαστε εδώ ως μία ομάδα που κατέκτησε μία από τις πρώτες 4 θέσεις, άρα αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλλαν σε αυτό. Χάρηκα που είδα ότι πολλοί παίκτες προχώρησαν στην καριέρα τους. Αυτό είναι ζητούμενο.

Για την προετοιμασία, είναι δύσκολο να βγάλεις συμπεράσματα, αφού έχουν κυρίως αναγνωριστικό χαρακτήρα, ειδικά για εμάς. Θέλουμε να παρουσιάσουμε μία ομάδα με αγωνιστικό πρόσωπο που θα αξιολογείται ως μία ομάδα που παλεύει από την άμυνα και κάθε μέρα θα εξελίσσεται ώστε να φτάσει στο επιθυμητό.

Για το πόσο δύσκολο είναι στην Ελλάδα του αποτελέσματος να διαχειριστεί μία ομάδα ένα πιθανό αρνητικό αποτέλεσμα ή εμφάνιση σε ένα τουρνουά που γίνεται τόσο νωρίς μέσα στην σεζόν: “Θεωρώ ότι δεν υπάρχει διαφοροποίηση ενός επίσημου ή παιχνιδιού τουρνουά στο πώς προετοιμάζεται η ομάδα.

Η ομάδα προετοιμάζεται με προορισμό την νίκη. Τα φιλικά είναι για συμπεράσματα. Εμείς θα παίξουμε το ίδιο. Η διαδικασία του αποτελέσματος και ιδιαίτερα στην χώρα μας μπορεί να αποβεί επώδυνη στην ήττα ή να φέρει ακραίες αντιδράσεις χαράς στην νίκη. Είμαστε στην Ελλάδα και με αυτό πρέπει να ζήσουμε”.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του δικέφαλου, Βαγγέλης Μαργαρίτης, μίλησε:

Για το ποια είναι η αίσθηση που έχει για την νέα σεζόν και το Super Cup: “Να πω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και σε όλα τα παιδιά που διακρίθηκαν την περσινή χρονιά. Για εμάς η περσινή χρονιά ήταν πολύ καλή και μας έφερε εδώ, στην πρώτη μας συμμετοχή στο Super Cup.

Ξεκινήσαμε φέτος μία σχεδόν καινούρια ομάδα, δουλεύουμε πολύ σκληρά όλη την περίοδο της προετοιμασίας και πλέον κοιτάμε το πρώτο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ, θέλουμε να το βγάλουμε στο γήπεδο, να είμαστε ανταγωνιστικοί. Ελπίζω στο τέλος να καταφέρουμε όλους τους στόχους της ομάδας”

Πόσο δύσκολο είναι να παραμένει στις επάλξεις και να δίνει το παράδειγμα στα 40 του χρόνια: “Έχω παίξει στην Ρόδο. Είχαμε μία αρκετά καλή χρονιά. Σίγουρα κάποιοι θα έρθουν να με δουν. Όσον αφορά την ηλικία μου, κοντεύω στα 41, προσπαθώ να προσέχω τον εαυτό και το κορμί μου, βλέπω την κάθε μέρα ξεχωριστά και προσπαθώ για το καλύτερο. Μετά από κάποια ηλικία κατάλαβα ότι πρέπει να απολαμβάνεις αυτό που κάνεις και όλα έρχονται”